Verlopen vergunning noopt tot verwijdering van Paviljoen Lucht


Geplaatst: 27-10-2015

De voor 5 jaar afgegeven vergunning voor de plaatsing en exploitatie van paviljoen Lucht aan Bataviahaven is verlopen. Als gevolg daarvan wordt het gebouw nu verwijderd.

Kust Lelystad

Naar dok

Het gebouw zal in zijn geheel worden opgetild en op drijvende pontons worden geladen. Daarmee kan het naar een dok worden versleept om noodzakelijk onderhoud te plegen. Het overbrengen van het gebouw op de drijvers gebeurt met behulp van een platformtrailer en twee telescoopkranen. Die
werkzaamheden staan voor komende vrijdag 30 oktober gepland en zullen een groot deel van de dag in beslag nemen. Tot vrijdag bestaan de werkzaamheden uit het losmaken van het gebouw van de fundering en het voorbereiden van het transport naar de drijvers.

Afzetting

Het gebied rondom de hijswerkzaamheden wordt afgezet. Dat gebeurt vrijdag al vanaf 06.00 uur 's morgens. Bewoners aan de Suyderseeboulevard (Saerdam, Vliegent Hert, Fortuyn, Eendragt, Zeepaert) moeten rekening houden met enige overlast en zullen een omleidingsroute moeten volgen. De woningen
blijven bereikbaar.

Fietsers

Doorgaande fietsers wordt geadviseerd deze dag de Oostvaardersdijk te mijden en het fietspad langs de Houtribweg te volgen. Zowel voor automobilisten als fietsers zijn omleidingsborden geplaatst.