Is het u een zorg?


27 oktober 2015

Is het u een zorg?

Vindt u het belangrijk dat iedereen mee kan doen in gemeente Almere? Wilt u er aan bijdragen dat Almere goede adviezen krijgt op het terrein van zorg, maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen? Dan maken wij graag kennis met u.

De Adviesraad Sociaal Domein zoekt een lid voor de periode 2014-2018

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente Almere verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwe Wmowet, de Jeugdwet, de Participatiewet, de Woningwet en de Huisvestingswet. Deze 5 wetten betreffen het brede sociale domein: de ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn, opvoeding, wonen, en
werk en inkomen.

Om te zorgen dat het beleid van de gemeente aansluit bij de praktijk heeft Almere een Adviesraad Sociaal Domein. Wij zijn een onafhankelijke adviescommissie die wordt gevoed door het Breed Overleg+, waarin alle belangenorganisaties welkom zijn die actief zijn in het sociaal domein.

Wij adviseren de gemeente over de vormgeving en uitvoering van het beleid. Wij signaleren problemen die inwoners van Almere ervaren op het gebied van wonen, deelname aan de arbeidsmarkt, toegankelijkheid van openbare gebouwen, veiligheid voor inwoners en participatie in de maatschappij en
brengen die onder de aandacht bij de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

De Adviesraad bestaat uit elf leden en een voorzitter en vergadert maandelijks. Kandidaten mogen niet werkzaam zijn bij de gemeente Almere, geen lid zijn van de gemeenteraad, of werkzaam zijn als aanbieder van activiteiten/producten op het terrein van de genoemde wetten.

Gezien de huidige samenstelling van de Adviesraad Sociaal Domein gaat de voorkeur uit naar jonge kandidaten die affiniteit en ervaring hebben met jeugdhulpverlening en kinderbescherming.

Wilt u lid worden van deze Adviesraad, dan vragen wij van u het volgende:

* u woont in Almere;
* u beschikt over (ervarings)kennis van het beleid of de uitvoering van een of meer van de genoemde wetten;
* u kunt op niveau met de gemeente spreken over beleidszaken, maar u staat ook met beide benen in de samenleving; . u bent een teamspeler die goed samenwerkt;
* u hebt ongeveer twee dagdelen per week de tijd. (de tijdsbesteding kan overigens varieren).

Het is een pre:

* als u zicht hebt op de processen van politiek en bestuur en oog hebt voor de complexiteit van de genoemde wetten;
* als u beschikt over een groot netwerk.

Wat wij u bieden is:

* een uitdagend lidmaatschap;
* professionele inhoudelijke en secretariele ondersteuning;
* een onkostenvergoeding conform de belastingwetgeving.

Interesse?
Hebt u belangstelling voor de functie? Stuur dan voor 14 november 2015 uw sollicitatiebrief met cv naar hans@remove-this.vsteenis.nl of naar Mevrouw H. van Steenis, Madernastraat 37, 1323HG Almere.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

* de voorzitter van het Breed Overleg+: mevrouw H. van Steenis: (036) 536 55 56.
* de voorzitter van de Adviesraad, de heer K. Jongejan: 0651812463.

Sollicitatieprocedure
De sollicitatiegesprekken vinden plaats zo spoedig mogelijk plaats na 14 november 2015.