Fietsverlichtingsactie 2015


De jaarlijkse fietsverlichtingsactie komt er weer aan. Fietsers, ook in Zoeterwoude, kunnen dan hun verlichting gratis laten controleren en met korting laten repareren.Nu het weer vroeger en langer donker wordt, is het extra belangrijk om je fietsverlichting op orde te hebben.

Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in Holland Rijnland, samen met de rijwielhandelaren, op en rond zaterdag 31 oktober de jaarlijkse fietsverlichtingsactie.

Op 31 oktober zelf kunnen fietsers terecht bij een groot aantal rijwielhandelaren in de omgeving van Leiden en Alphen aan den Rijn. Fietsers, ook in Zoeterwoude, kunnen dan hun verlichting gratis laten controleren en met korting laten repareren. Als reparatie nodig is, hoeft men alleen het
materiaal te betalen en geen arbeidsloon. In de week daarna krijgt men bij de deelnemende rijwielhandelaren 10% korting op de totale reparatie van de verlichting.

Van 7 tot en met 14 november kan men in Zoeterwoude met korting terecht voor fietsverlichting bij rijwielhandelaar De Grimsport, Zuidbuurtseweg 62.

De regionale fietsverlichtingsacties sluiten aan bij de landelijke fietsverlichtingscampagne van de Fietsersbond onder het motto `Ik wil je zien'
en de campagne van de ROV's onder het motto `Ik val op'.

Behalve voor de veiligheid is werkende verlichting ook goed voor je portemonnee: de boete voor fietsen in het donker zonder verlichting bedraagt namelijk EUR 55,--.

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u terecht bij www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn