Beroepszaken schoonmaakhulp op 27 oktober bij de rechtbank in Arnhem

De gemeente heeft vorig jaar besloten om de financiering van de schoonmaakhulp te stoppen. Daar heeft een aantal mensen bezwaar tegen gemaakt. Deze mensen zijn het niet eens met het besluit van de gemeenteraad om schoonmaakhulp te zien als een algemeen gebruikelijke voorziening.

Dat betekent dat de gemeente er van uit gaat dat inwoners schoonmaakhulp zelf kunnen regelen. Als iemand dat niet kan dan is er een mogelijkheid voor een financiele tegemoetkoming. Daarvoor is wel een onderzoek nodig naar de persoonlijke en financiele situatie.

De commissie Bezwaarschriften heeft advies uitgebracht over deze bezwaren aan het college van burgemeester en wethouders. Het college moet naar aanleiding van dit advies een heroverwegingsbesluit nemen (beslissing op bezwaar). Het college verwacht einde van het jaar deze bezwaarprocedures afgerond te hebben.

Elf mensen, die al een heroverwegingsbesluit hebben ontvangen en die het daar niet mee eens zijn, zijn vervolgens in beroep gegaan bij de rechtbank. Hiervan hebben vier mensen een voorlopige voorziening gevraagd. Daarmee vragen zij om de schoonmaakhulp door te laten lopen totdat de rechter uitspraak heeft gedaan over hun beroep.

Deze beroepszaken worden 27 oktober behandeld in de rechtbank in Arnhem.

Het college van burgemeester en wethouders wacht de (schriftelijke) uitspraak van de rechter af en zal zich daarover beraden.