Persuitnodiging themazitting: homoseksualiteit op de werkvloer

vrijdag 23 oktober 2015 11:23 Binnenland

Dit is een origineel bericht van College voor de Rechten van de Mens

Persuitnodiging themazitting: homoseksualiteit op de werkvloer

Datum : 27 oktober 2015

Tijdstip : 13.30 uur

Locatie : Kleine Singel 1-3, Utrecht

Dinsdag 27 oktober a.s. behandelt het College voor de Rechten van de Mens twee zaken op zitting waarin mensen zich gediscrimineerd voelen op het werk vanwege hun homoseksualiteit. In de eerste zaak stelt een vrouw dat de school waar zij werkt haar geen nieuw contract aanbiedt omdat zij lesbisch is. De tweede zaak gaat over een man die stelt dat een hotelgast hem discrimineerde en zijn werkgever hier niet goed tegen optrad. Ook vindt hij dat de werkgever zijn klacht hierover niet goed behandelde. Hoewel bekend is dat mensen vanwege hun homoseksualiteit discriminatie op de werkvloer ervaren vertaald dit zich zelden naar zaken bij het College. Daarom kiest het College ervoor om beide zaken op dezelfde dag te behandelen en onder de aandacht te brengen.

De problemen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender personen op de werkvloer hebben veelal te maken met opmerkingen of grapjes, die verwijzen naar hun seksuele geaardheid. Soms gebeurt dat incidenteel en soms stelselmatig. Het gaat om gedrag dat door homoseksuele werknemers als kwetsend wordt ervaren. Ook als het niet zo is bedoeld.

Het zittingsrooster voor dinsdag 27 oktober a.s. is als volgt:

- 13.30 - 14.30 uur zitting 1 lesbische vrouw tegen school

- 15.00 - 16.00 uur zitting 2 homoseksuele man tegen hotel

Op zitting krijgen alle partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. In november volgen de uitspraken.

Wilt u aanwezig zijn bij de zittingen? Meld u dan aan bij Marysha Molthoff m.molthoff@mensenrechten.nl of 030 - 888 3 888.