Gemalto: Angst voor gegevensdiefstal belemmert flexibel en mobiel werken

Bedrijfsinformatie en applicaties onvoldoende toegankelijk op afstand

Amsterdam, 27 oktober 2015 - 92 procent van de ICT-afdelingen beperkt nog altijd de toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie en applicaties vanaf mobiele apparaten. Hierdoor komen organisaties onvoldoende tegemoet aan de behoefte van medewerkers om flexibel en mobiel te werken. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder 900 ICT-beslissers door Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale beveiliging. Hoewel bijna alle organisaties (98%) de behoefte herkennen, moet 95 procent van alle ICT-afdelingen erkennen dat er binnen hun organisatie sprake is van obstakels die mobiele toegang of verbindingen op afstand in de weg zitten. Zorgen rond de beveiliging vormen het belangrijkste obstakel.

Volgens de '2015 Global Authentication and Identity Access Management Index' maken bijna alle respondenten (94%) zich zorgen dat hun organisatie ten prooi valt aan een aanval door hackers ten gevolge van diefstal van aanmeldingsgegevens of andere kwetsbaarheden in de beveiliging. Deze zorgen nemen toe door de groei van het aantal mobiele endpoints. Binnen de meeste organisaties beschikt elke gebruiker gemiddeld over twee mobiele endpoints en worden per gebruiker gemiddeld drie combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden beheerd. Bovendien is gemiddeld een op de vijf support tickets van ICT-afdelingen afkomstig van gebruikers die hun aanmeldingsgegevens zijn vergeten.

"Werknemers zitten te springen om nieuwe en flexibele manieren om te werken. ICT-afdelingen staan onder druk om dit te faciliteren", aldus Dirk Geeraerts, expert identity & data protection bij Gemalto. "Medewerkers zullen doorgaans doen wat nodig is om een klus te klaren, met of zonder toestemming. Sterke authenticatie op basis van een 'as-a-service'-model zorgt ervoor dat dit veilig gebeurt, ook als bronnen over verschillende locaties zijn verspreid. Dit zal organisaties in een betere positie brengen om de identiteiten van hun eindgebruikers te beschermen, zonder daar de productiviteit of databescherming aan op te offeren."

Meer informatie:

o 2015 Global Authentication and Identity Access Management Index met regionale data

o Infographic

o SafeNet Authentication Service

o Secure Mobility Infographic

o Secure Mobility eBook

o Secure Mobility Microsite

Over het onderzoek

Aan het onderzoek 'Global Authentication and Identity Access Management' namen 900 ICT-beslissers deel, werkzaam bij organisaties in verschillende sectoren met minimaal 250 werknemers in dienst. Het onderzoek is uitgevoerd door Vanson Bourne, een onafhankelijke specialist in marktonderzoek

voor de ICT-sector.

---

Over Gemalto's SafeNet Identity & Data Protection Solutions Door de overname van SafeNet biedt Gemalto een van de meest complete enterprise security-oplossingen portfolio's ter wereld. Hierdoor profiteren klanten van een bewezen bescherming van digitale identiteiten, transacties, betalingen en data, van de rand tot de kern van het netwerk. Het complete aanbod van SafeNet Identity en Data Protection-oplossingen van Gemalto stelt organisaties in diverse verticale markten, zoals grote financiele dienstverleners en overheidsinstellingen, in staat om een data-centric beveiligingsaanpak te hanteren op basis van innovatieve encryptiemethoden, technieken voor cryptobeheer en sterke oplossingen voor authenticatie en identiteitsbeheer. Op deze manier kunnen zij beschermen wat voor hen het meest waardevol is. De oplossingen van Gemalto helpen organisaties om te voldoen aan strikte privacyrichtlijnen en beschermen hun gevoelige bedrijfsactiva, klantinformatie en digitale transacties tegen gegevenslekken en manipulatie. Organisaties kunnen hiermee het vertrouwen van hun klanten winnen in een steeds verder gedigitaliseerde wereld.

Over Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2014 van EUR 2,5 miljard en met gerenommeerde klanten in meer dan 180 landen. Gemalto helpt mensen elkaar te vertrouwen in een steeds meer verbonden digitale wereld. Miljarden mensen wereldwijd willen een betere levensstijl, slimmere woonomgevingen en de vrijheid om - altijd en overal - te communiceren, te winkelen, te reizen, te bankieren, zich te vermaken en te werken op een prettige en veilige manier. In deze snel veranderende mobiele en digitale omgeving stellen wij bedrijven en overheden in staat een ruim assortiment van veilige en gemakkelijke diensten aan te bieden door financiele transacties, mobiele diensten, openbare en priveclouds, eHealthcare-systemen, toegang tot eGovernment-diensten, het internet-der-dingen en ticketsystemen voor het openbaar vervoer te beveiligen.

Gemalto's unieke technologieportefeuille - van geavanceerde cryptografische software in een verscheidenheid van vertrouwde voorwerpen tot zeer solide en schaalbare back-officeplatformen voor authenticatie, versleuteling en beheer van digitale referenties - wordt u aangeboden door onze teams van wereldklasse. Onze 14.000 werknemers zijn actief in 99 kantoren, 34 personaliserings- en gegevenscentra, en 24 centra voor onderzoek en ontwikkeling naar software, verspreid over 46 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, www.justaskgemalto.com, blog.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Meer informatie

Marcommit

gemaltoidp@marcommit.nl

Pauline van Die

035-5822730

Oct 27, 2015

HUG#1961545 Gemalto

Gemalto6 rue de la Verrerie, 92190 Meudon, France

* T. +33 1 55 01 50 00