'Fit for College' Boot Camp: Master your body, Master your mind

Zaterdagochtend, 7.30 uur. Menigeen draait zich nog een keer om in zijn/haar bed en geniet van een rustige ochtend na een drukke werkweek. Niet op Nyenrode. Hier maakt een groep studenten zich klaar om zich voor aanvang van hun zaterdagochtendcollege nog even flink in het zweet te werken tijdens de high intensity `Fit for College' Boot Camp.

Het initiatief en de organisatie van de Boot Camp ligt bij Eric Pasman, Angelo Kaijser en Thijs van Leeuwen, studenten part-time MSc in Management op Nyenrode en werkzaam voor de Koninklijke Landmacht. Zij combineren de `Fit for College' uitgangspunten Fit, Fun & Learn met de Nyenrode kernwaarden Leadership, Entrepreneurship & Stewardship door een actieve bijdrage te leveren aan de fysieke en mentale fitheid van de Nyenrode Community.

"Teamwork en teamspirit zijn naast kernwaarden in ons werk bij defensie ook een fundamenteel onderdeel van onze studie op Nyenrode. Met onze medestudenten gaan we samen voor het beste resultaat en ligt de focus op het collectief in plaats van het individu. Als legerofficieren willen we met `Fit for College' dit ook naast het curriculum stimuleren", aldus de initiatiefnemers.

De part-time Master of Science in Management-studenten volgen een intensief programma van 2 jaar en 8 maanden waarbij zij hun drukke baan en gezinsleven combineren met colleges op vrijdagavond en zaterdagochtend. "Met een full-time-baan, een zware studie en vaak een gezin is het soms een uitdaging om sport in je planning op te nemen, terwijl fysieke fitheid juist noodzakelijk is voor het leveren van mentale topprestatie. Tijdens de `Fit for College' Boot Camp werken we vanuit leger-principes en kan iedereen op zijn eigen niveau werken aan zijn of haar doelen." vervolgen Eric, Thijs en Angelo.

Al sinds de oprichting van Nyenrode in 1946 speelt sport een belangrijke rol in het leven van Nyenrode-studenten. De `Fit for College' Boot Camp is vrijwillig, maar trekt inmiddels wekelijks een vaste groep deelnemers uit verschillende Nyenrode-kringen; van studenten tot staff tot faculty. Ook potentiele studenten gingen al actief de slag; Tijdens het jaarlijks part-time Experience Weekend voor potentiele studenten is `Fit for College' een vast onderdeel in de kennismaking met studeren op Nyenrode.

Meer informatie en trainingsschema van `Fit for College'

Meer weten over het part-time MSc in Management-programma? Klik hier.

Zie het origineel.