Nieuw boek over mogelijke gevolgen massa-immigratie

dinsdag 27 oktober 2015 08:32

Dit is een origineel bericht van VanDorp Uitgevers

Vandaag verschijnt een opmerkelijke boek met het thema massa-immigratie als achtergrond. Auteur en gepensioneerd ambtenaar Diplomatieke Dienst Ronald A.R. Aarsen geeft in een fictief verhaal zijn visie op wat er zou kunnen gebeuren wanneer door een combinatie van massa-immigratie en falende integratie, de islam in West-Europa de overhand krijgt.

Het verhaal speelt in 2035 en beschrijft een volledig geislamiseerd Nederland, waar de bevolking zich apathisch bij de situatie heeft neergelegd, koninklijke erfopvolging uit de grondwet is geschrapt en de Oranjes naar Argentinie zijn vertrokken. Het boek leest als een verzetsroman waar de hoofdpersoon, achtervolgd door de veiligheidsdienst, samen met gematigde leden van de regering en kopstukken uit de autochtone bevolking probeert om de verdeelde bevolking nader tot elkaar te brengen.

Auteur Ronald A.R. Aarsen (1940) was vanaf 1967 werkzaam op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Later was hij plaatsvervangend Kanselier en financial controller op diverse ambassades, voornamelijk in Afrika.

"Dit boek is niet bedoeld om expliciet te wijzen op eventuele gevaren van de islam of andere godsdiensten," benadrukt de auteur. "Wel laat het zien wat er zou kunnen gebeuren wanneer massa-immigratie niet gepaard gaat met integratie in bestaande samenlevingen. Dus wanneer gescheiden bevolkingsgroepen ontstaan die naast elkaar leven in plaats van met elkaar, waardoor radicale elementen kunnen floreren."

Verweesde kudde komt vandaag uit als paperback en ebook.