Cofinancieringsregeling INTERREG V begin november open

Gepubliceerd op: 27 oktober 2015 | Gewijzigd op: 27 oktober 2015

Op 1 november 2015 gaat de Rijkscofinancieringsregeling INTERREG V (CETSI) open. Met deze regeling vragen Nederlandse leadpartners of partners van INTERREG NWE- of NSR-projecten financiering aan voor de uitvoering van hun projectactiviteiten.

CETSI financiert alleen INTERREG projecten die bijdragen aan de klimaat- of duurzame mobiliteitsdoelen van de Rijksoverheid. U vraagt de CETSI aan voordat u het projectvoorstel (Stap 2) indient bij het betreffende INTERREG-secretariaat.

De subsidie bedraagt maximaal de helft (50%) van de niet door het INTERREG-programma vergoede projectkosten, met een maximum van EUR500.000 per project. In 2015 en 2016 is er in totaal EUR2 miljoen voor deze regeling beschikbaar.

Vanaf 1 november, 09.00 uur, kunt u via het E-Loket een aanvraag indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Hiervoor heeft u een e-Herkenningsmiddel nodig. Op www.eherkenning.nl wordt helder uitgelegd hoe je aan een eHerkenningsmiddel komt. Ook vindt u hier een stappenplan dat u door het aanvraagproces leidt. Voor het aanvragen van een CETSI subsidie bij RVO.nl is een eHerkenning Niveau 1 voldoende.

Meer informatie

* Rijkscofinancieringsregeling INTERREG V (CETSI)

INTERREG is een Europese subsidieregeling die samenwerking binnen Europa stimuleert voor meer innovatiekracht, een beter milieu en het verkleinen van de economische verschillen tussen regio's en lidstaten onderling. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, werken bij RVO.nl contactpersonen die overheden, organisaties en bedrijven helpen met projectinitiatieven in alle fasen van het programma.