LicenseConsult Experts winnaar 2015 in Software-licentiebeheerbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20151027 -- LicenseConsult Experts is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Software-licentiebeheerbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van licentiebeheer, met een zeer sterke positionering. ‘LicenseConsult Experts beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van alle mogelijke softwarelicenties en heeft daarin een klinkende reputatie opgebouwd. Zij weet haar inhoudelijke expertise uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

LicenseConsult Experts (LCxp) is specialist in softwarelicenties en stelt haar grote kennis op dit gebied beschikbaar om bedrijven te helpen al hun licenties optimaal te beheren. Niet te veel licenties, maar zeker niet te weinig, want de boetes van softwareleveranciers zijn bepaald niet mis. LicenseConsult Experts bestaat sinds 2013 en is in heel Nederland actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in LicenseConsult Experts

een vooruitstrevende onderneming die continu bezig is haar diensten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van haar klanten. ‘Klanten kennen haar inmiddels als een betrouwbare partner, die met hen meedenkt en hen zo goed en breed mogelijk probeert te adviseren omtrent alle aangelegenheden op licentiegebied.’

Forse besparingen
De jury prijst met name de forse besparingen die zij voor haar klanten realiseert. ‘Licentiekosten zijn niet te onderschatten en boetes bij incompliance – te weinig of de verkeerde licenties – zijn niet mals. Een groot ziekenhuis bijvoorbeeld betaalt op jaarbasis gemiddeld al snel circa € 2 miljoen aan licentiekosten. Het is dus zaak dit goed voor elkaar te hebben. En toch hebben bedrijven en organisaties vrijwel in alle gevallen verkeerde licentiepakketten. Gebrek aan specialistische kennis is hiervan de oorzaak. De efficiencyverbeteringen die LCxp teweegbrengt in het licentiepakket bedragen vrijwel altijd 15 tot 20%. Daarnaast worden hoge boetes voorkomen door het licentiepakket op orde te brengen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

‘LCxp levert een totaalpakket aan diensten en denkt mee met de situatie van de klant. De onderneming bezit unieke kennis en weet deze goed te vermarkten. Veel aandacht wordt besteed aan het bijhouden van de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en in de contracten van de leveranciers. Direct resultaat in financiële zin of het vermijden van hoge boetes is altijd het concrete resultaat. Het klantperspectief staat altijd voorop en met de leveranciers wordt op basis van deskundigheid scherp onderhandeld. Alles om geld voor de klant te besparen’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: http://www.lcxp.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.