TCL Corporation Meldt 2,61 Miljard Yuan Nettowinst Over Eerste Drie Kwartalen 2015

SHENZHEN, China, 28 oktober 2015 /PRNewswire/ -- TCL Corporation heeft haar financiele resultaten over de eerste drie kwartalen van 2015 bekendgemaakt. De Groep boekte een omzet over de verslagperiode van 74,110 miljard Chinese yuan (ca. US$11,6 miljard), een stijging van 7,08% jaar-op-jaar. De nettowinst bedroeg 2,610 miljard CNY (ca. US$411 miljoen), inclusief een nettowinst van 2,065 miljard yuan (ca. US$325 miljoen) toewijsbaar aan de aandeelhouders van de beursgenoteerde bedrijven.

In de eerste negen maanden van 2015 kwam de nettowinst van de Groep vooral toe aan China Star Optoelectronics Technology (CSOT). Het bedrijf realiseerde een nettowinst over de verslagperiode van 1,791 miljard yuan (ca. US$282 miljoen). TCL's communicatiesystemen en Finance Services Business Division behaalden een nettowinst van respectievelijk 614 miljoen yuan (ca. US$96,7 miljoen) en 556 miljoen yuan (ca. US$87,6 miljoen).

Ondanks algehele teruggang in de LCD-panelenindustrie bleef CSOT gestaag groeien dankzij de uitvoering van een strategie waarbij de focus werd verlegd van efficiency naar producten om de concurrentiepositie sterk te houden. CSOT behaalde zo een verkoopomzet van 12,711 miljard yuan (ca. US$2 miljard) en nettowinst van 1,791 miljard yuan (ca. US$282 miljoen) over de eerste drie kwartalen van 2015, inclusief een bedrijfsresultaat van 1,318 miljard yuan (ca. US$208 miljoen), wat een stijging betekende van 10,8% jaar-op-jaar. Tijdens de verslagperiode handhaafde CSOT haar leidende positie wereldwijd dankzij de benuttingsgraad van haar productielijn-capaciteit en de geintegreerde product-opbrengst van de T1-productiefaciliteit, evenals de belangrijkste operationele en financiele indicatoren. Daarnaast is nu ook de bouw van de T3-locatie op schema. Zodra T3 in bedrijf is gesteld, zal deze nieuwe faciliteit een geintegreerde productieketen vormen met TCL Communication Technology, wat naar men verwacht de marktpositie van CSOT verder zal gaan versterken.

TCL's communicatiesystemen bleven grote winsten behalen tijdens de verslagperiode. In de eerste negen maanden van dit jaar behaalde TCL Communication Technology een verkoopomzet van 16,303 miljard yuan (ca. US$2,57 miljard), een groei van 2,02% jaar-op-jaar. De nettowinst bedroeg 614 miljoen yuan (ca. US$96,7 miljoen), een stijging van 7,16% jaar-op-jaar. TCL Communication Technology blijft zijn concurrentiepositie verbeteren door middel van consistent superieure capaciteiten in technology development en product design. TCL Communication Technology's vlaggenschip, de mobiele telefoon IDOL 3, maar ook de GO PLAY phone en de POP STAR smartphone die tijdens deze periode gelanceerd zijn, werden positief ontvangen door mobiele telefoongebruikers. In de eerste negen maanden van dit jaar werden in totaal 55,395 miljoen mobile devices van TCL Communication Technology verkocht, een toename van 14,0% jaar-op-jaar.

In de eerste drie kwartalen van 2015 behaalde TCL Multimedia Technology een verkoopomzet van 19,494 miljard yuan (ca. US$3,07 miljard), een stijging van 4,17% jaar-op-jaar. Het bedrijf leed echter een verlies van 238 miljoen yuan (ca. US$37,5 miljoen) in deze zelfde periode. Om de negatieve gevolgen van dit verlies te compenseren en tot betere resultaten te komen heeft TCL Multimedia Technology haar distributiekanalen en productmix bijgesteld. Het verkoopaandeel van de Smart TV's en 4K TV's op de Chinese markt nam toe naar respectievelijk 51,7% en 19,2%. Tijdens deze periode verkocht het bedrijf 95.383 curved televisies in China, wat goed was voor een aandeel van 20% in de lokale markt voor curved televisies. TCL Multimedia Technology heeft laten weten dat zij haar organisatiestructuur en productmix zal blijven verbeteren om de negatieve gevolgen van fluctuerende valutakoersen te compenseren. Het bedrijf verwacht betere resultaten voor het vierde kwartaal van dit jaar.

TCL Corporation