Gemeenten gaan gezamenlijk voor een mooier buitengebied


RSS

Actueel bericht, 28 oktober 2015

Een mooi, aantrekkelijk en gevarieerd landschap. Dat is wat de gemeenten Oude IJsselstreek, Montferland en Doetinchem samen met hun inwoners willen realiseren. Om dat te verwezenlijken doen de drie gemeenten mee met de Regeling Landschap van provincie Gelderland. Deze regeling biedt
subsidiemogelijkheden voor het aanleggen en herstellen van landschapselementen.

De gemeenten trekken gezamenlijk op om de Regeling Landschap actief te promoten. Een mooier buitengebied gaat tenslotte over de gemeentelijke grenzen en zorgt voor een aaneengesloten mooi(er) landschap.

Samen aan de slag voor een mooier landschap

Inwoners hebben vaak allerlei ideeen voor aanleg of herstel van het landschap. Met een gemeentelijke bijdrage hopen de gemeenten dat deze ideeen tot uitvoering kunnen komen.

De regeling biedt mogelijkheden voor de aanleg van landschapselementen als houtsingels, struweelhagen en knotbomen. Het wegwerken van achterstallig onderhoud aan laanbomen, meidoorn struweelhagen of poelen past ook binnen de regeling, net als het realiseren van kleinschalige recreatieve
voorzieningen langs openbare paden.

Informatiefolder biedt duidelijkheid

De gemeenten hebben samen een folder ontwikkeld voor de Regeling Landschap. De folder geeft aan welke subsidiemogelijkheden er zijn voor aanleg en herstel van landschap en recreatieve voorzieningen.

Om deel te kunnen nemen aan de Regeling Landschap, moet een idee voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze staan op een inlegvel bij de folder. Hierin zijn ook de maximale prijzen opgenomen. Zo heeft elke initiatiefnemer vooraf duidelijkheid over het maximale subsidiebedrag.

De folder en aanvullende informatie is te vinden op
www.doetinchem.nl/regelinglandschap