Extra handhaving op foutgeparkeerde fietsen rond station


* 28 oktober 2015

Vanaf 1 november is de volledige stallingscapaciteit van de fietsgevel, 1.700 plekken, aan de noordzijde van het station beschikbaar. In totaal kunnen er rond het station nu 7.800 fietsen worden gestald. Fietsen die rond het station fout gestald staan, worden vanaf woensdag 28 oktober
weggehaald.

De fietsgevel is sinds 1 oktober open, maar de bovenste etage was nog niet ingericht. De gemeentelijke handhavers hebben fietsers die hun fiets buiten de stallingen stalden de afgelopen maand gewaarschuwd. Nu ook alle 1.700 plekken aan de noordkant van het station beschikbaar zijn, gaat
Handhaving over op het weghalen van fout gestalde fietsen. De fietsen worden verplaatst naar het fietsdepot van Paswerk in de Cruquius.

Voor fietsen met een afwijkend formaat zijn er in de nieuwe fietsgevel een beperkt aantal plekken beschikbaar. Buiten het station kunt u deze fietsen stallen in de met gele lijnen gemarkeerde fietsvakken of bij de met borden aangegeven plekken langs het spoor.

Fiets weg?

Staat uw fiets niet meer op de plek waar u hem had neergezet? Neem dan contact op met de gemeente via 14 023 en kijk op www.haarlem.nl/fiets-kwijt-of-verwijderd.