Mannen aangehouden na inbraak


Mannen aangehouden na inbraak

Laatste update:
28-10-2015 | 10:30

Bussum/Laren - In de vroege ochtend van woensdag 28 oktober konden, na een achtervolging, twee verdachten aangehouden worden.

Rond 05.15 uur kwam een melding van een inbraak bij een winkel aan de Sint Janstraat in Laren. Er zou een donkere auto weggereden zijn. Op de Amersfoortsestraatweg zagen agenten een soortgelijke auto aan komen rijden vanuit de richting Laren. De bestuurder reed met hoge snelheid in de richting
van het centrum van Bussum. Een achtervolging werd ingezet en op de Paulus Potterstraat zagen agenten de auto stilstaan. De inzittenden waren verdwenen.

Voetsporen

De agenten konden de vluchtroute volgen via het platgetrapte gras wat leidde naar een sloot. Aan de overkant van de sloot vonden andere agenten natte voetsporen. Via dit spoor konden de verdachten gevolgd worden. Op de Nieuwe Vaart konden uiteindelijk twee mannen aangehouden worden. De twee,
22 en 21 jaar uit Hilversum, zitten vast.

De achtergebleven auto op de Paulus Potterstraat werd in beslag genomen. In de auto bleken meerdere tassen te liggen, vermoedelijk buit afkomstig uit de winkel.

Eerdere inbraak

Eerder in de nacht was rond 03.45 uur een inbraak gepleegd bij een winkel aan de Brinklaan in Bussum. Door een getuige was gezien hoe een aantal mannen ervandoor ging in een donkere auto. Onderzocht wordt of de aangehouden verdachten mogelijk betrokken zijn geweest bij deze inbraak.