Informatieavond bestemmingsplan Cultuurhistorie


De gemeente is verplicht om in haar bestemmingsplannen aan te geven hoe in een gebied omgegaan wordt met de aanwezige cultuurhistorische waarden. In het kader van het opstellen van de gemeentelijke structuurvisie is om die reden een aanvang gemaakt met cultuurhistorisch beleid op hoofdlijnen.
Uitgangspunt daarbij is "Behoud door ontwikkeling". Dit beleid is nog niet in alle (geactualiseerde) bestemmingsplannen goed vertaald.

Door middel van het opstellen van bestemmingsplan "Cultuurhistorie" wordt nu voor het gehele grondgebied van de gemeente Echt-Susteren voorzien in een uniforme regeling. Hiermee wordt beoogd om de aanwezige cultuurhistorisch waardevolle gebieden (ensembles en aardkundige gebieden) incl.
aanwezige beeldbepalende panden te voorzien van een adequate bescherming, zonder daarbij nieuwe ontwikkelingen op voorhand onmogelijk te maken.

Informatieavond

Om belangstellenden de gelegenheid te geven om kennis te komen nemen van de inhoud van dit bestemmingsplan en de wijze van totstandkoming daarvan, wordt een informatieavond gehouden. Deze informatieavond is gepland op 10 november a.s. van 18.30 tot 20.30 uur in het gemeentehuis in Echt. Mocht
u deze informatie-avond willen bijwonen dan verzoeken wij u vriendelijk uzelf uiterlijk vrijdag 6 november a.s. aan te melden bij mevrouw A. Peulen, a.peulen@echt-susteren.nl of 0475 - 478 478.