Doe mee. Werk met WhatsApp aan een veilige buurt!


28 oktober 2015

Op maandagavond 9 november houdt de politie, samen met de gemeente Brummen, een informatiebijeenkomst over WhatsApp-groepen. Zulke groepen verschijnen in steeds meer wijken als een moderne vorm van buurtpreventie. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in het poli-tiebureau aan de
Loubergweg 3 in Eerbeek.

Moderne vorm van buurtpreventie

Op tal van plaatsen in Nederland verenigen inwoners zich in zogenaamde WhatsApp-groepen. Via zo'n groep houden buurtbewoners samen een oogje in het zeil. De gemeente en de politie juichen deze initiatieven van harte toe. Daarom houdt de politie, samen met de gemeente, een informatiebijeenkomst
over deze moderne vorm van buurtpreventie.

Signaleren en alarmeren

WhatsApp is de bekende applicatie voor mobiele telefoons om berichtjes en foto's te versturen. Binnen Whats-App is heel eenvoudig een groep gebruikers aan te maken. Mensen binnen zo'n groep kunnen dan snel met elkaar communiceren. Ideaal dus wanneer mensen iets verdachts zien in hun buurt.
Naast signaleren blijft het natuurlijk belangrijk om de politie te alarmeren.

Tijdens de bijeenkomst geeft Richard Ditzel van de politie de nodige voorbeelden en tips voor het gebruik en beheer van een WhatsApp-groep. Na afloop van de bijeenkomst kunnen mensen zelf beslissen of zij ook in hun eigen buurt zo'n groep wilt starten.

Meer weten?

Wilt u meer weten, bezoek dan deze speciale pagina over de whatsapp-groepen. Ook kunt u altijd bellen met de politie voor meer informatie via het telefoonnummer (0900) 8844 of mail naar het mailadres Team.Brummen@remove-this.politie.nl. Doe dit ter attentie van de wijkagenten.