Leidenaar aangehouden wegens poging diefstal van snorfiets


Leidenaar aangehouden wegens poging diefstal van snorfiets

Laatste update:
28-10-2015 | 12:49

Leiden - De politie heeft woensdag 28 oktober om 09.30 uur een 15-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van poging diefstal van een snorfiets.

De politie kreeg de melding dat een persoon vanaf de Hogewoerd probeerde een scooter weg te nemen met behulp van een tang. De persoon zou inmiddels op zijn fiets zijn gestapt en richting de Rijnstraat zijn gereden. Agenten zagen een persoon, een jongen, fietsen die voldeed aan het signalement.
De jongen werd aangeroepen te stoppen, maar hier voldeed hij niet aan. Hierop werd hij klemgereden en vervolgens aangehouden. Bij de jongen werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke
seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. `1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.