Woningmarktbijeenkomst dinsdag 10 november in Sibculo


28 oktober 2015

Het woonteam van de gemeente Hardenberg gaat op dinsdag 10 november met inwoners in gesprek over de woningmarkt en over de behoefte aan nieuwbouwwoningen in Sibculo.

In Sibculo zijn in principe twee locaties beschikbaar voor nieuwbouw van woningen. Zo is er een initiatief van Stichting Stuwend Sibculo (Plaatselijk Belang, Stichting Klooster en Werkgroep Kloosterwonen) voor woningbouw op het terrein naast het voormalige klooster. Ook de locatie aan de
Gemeenteweg is beschikbaar voor nieuwbouw van woningen.
De gemeente Hardenberg moet de plannen ruimtelijk beoordelen. Er liggen op dit moment nog geen bestemmingsplannen die nieuwbouw op deze locaties mogelijk maken.

Kom naar de woningmarktbijeenkomst op 10 november
Voordat de gemeente verdere stappen zet in Sibculo, wil het woonteam van de gemeente met inwoners in gesprek over de woningmarkt in Sibculo, de woonwens van inwoners en de eventuele vraag naar nieuwbouwwoningen. Aan welk type woningen is behoefte en waar moeten die woningen gebouwd worden?
Willen inwoners een nieuwbouwwoning kopen of huurt men liever?
De woningmarktbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 november in M.F.C. de Horst (Schoolstraat 4, Sibculo) en begint om 19.00 uur.

Uw inbreng is belangrijk!
Inwoners die de wens hebben om op korte termijn te verhuizen naar een nieuwbouwwoning in Sibculo of mee willen praten over de woningmarkt in Sibculo zijn welkom tijdens deze woningmarktbijeenkomst. De uitkomst van deze avond bepaalt mede welke stappen de gemeente zet op de woningmarkt in
Sibculo, en of de plannen voor nieuwbouw in Sibculo verder kunnen worden uitgewerkt. De inbreng van inwoners tijdens deze avond is dus belangrijk!