Wie wordt de nieuwe jeugdburgemeester van Heusden?


Voor de periode van een kalenderjaar zoekt Heusden weer een jeugdburgemeester die onze burgemeester kan ondersteunen in zijn representatieve taak.

Op zoek
Heusden zoekt jonge doeners met een droom. Heusdense kinderen die niet op hun mondje zijn gevallen en het leuk vinden om met of namens de burgemeester de gemeente te vertegenwoordigen bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Boomfeestdag,
Dodenherdenking, de opening van de Koningsspelen, de ontvangst van Sinterklaas en de sleuteloverdracht aan de carnavalsprinsen.

Meedoen aan de verkiezing
Woon je in de gemeente Heusden en zit je in groep 7 van de basisschool of een school voor speciaal onderwijs? Dan kun je meedoen aan de verkiezing voor de nieuwe jeugdburgemeester.
Vraag toestemming aan je ouders en schrijf een brief aan de burgemeester, waarin je uitlegt waarom juist jij de nieuwe jeugdburgemeester van Heusden moet worden.

De brief, die ook door je ouders moet worden ondertekend, moet uiterlijk 30 november bij de gemeente binnen zijn. Je kunt deze sturen naar Gemeente Heusden, Postbus 41, 5250 AA Vlijmen, ter attentie van Jeugdburgemeester. Mailen kan natuurlijk ook: jeugdburgemeester@Heusden.nl.

Meer weten?
Je kunt bij de gemeente de speciale lesbrief opvragen. Hierin leggen we uit wat een gemeente is en wat een burgemeester allemaal doet