November maand van Aangepast Sporten


28 oktober 2015

November maand van Aangepast Sporten

[IMG]

Almere heeft veel te bieden op het terrein van sport en bewegen. Dat kan in groepsverband of alleen, bij verenigingen, in woonwijken, op het water en in het groen. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten op zijn of haar eigen niveau. Sporten is gezond, geeft plezier en zorgt
voor zelfvertrouwen en sociale contacten. Steeds meer sportverenigingen in de stad bieden sportmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

In november staat Almere in het teken van aangepast sporten. De gehele maand wordt extra aandacht gevraagd voor sport en bewegen voor mensen met een beperking.

Special Olympics

De maand van het aangepast sporten start op zaterdag 7 november met de Special Olympics Regionale Spelen in het Topsportcentrum Almere.
De Special Olympics is een sporttoernooi voor sporters met een verstandelijke beperking. Deze dag strijden hockeyteams en handbalteams tegen elkaar, maken zwemmers uit wie de snelste is en de turners laten hun kunsten zien voor de hoogst mogelijke score. Naast de wedstrijdsporten worden
diverse clinics aangeboden, zoals darten, handboogschieten, skeeleren, karate, rolstoelsport en een triatlon. Iedereen met een beperking (gedrag/ verstandelijk/ lichamelijk) is van harte welkom. Het wedstrijdzwemmen vindt plaats in het zwembad in Almere Haven.
De Maand van het Aangepast Sporten wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Flevoland.

Programma Special Olympics Regionale Spelen
9.00 uur Openingsceremonie
10.00 uur Start wedstrijden
10.00 uur Start clinics
16.00 uur Einde clincs
17.00 uur Sluitingsceremonie
Het Topsportcentrum is rolstoeltoegankelijk.

Flyer Special Olympics