Breng uw stem uit voor de arbeidsmarktregio Friesland


De arbeidsmarktregio Friesland is in de race voor de ESF Award met het project de jongerenvoucher. Arbeidsmarktregio Friesland is een samenwerking tussen 24 Friese gemeenten en het UWV.

De jongerenvoucher

Om de werkloze jongeren in Friesland op de krappe arbeidsmarkt aan het werk te helpen, heeft de arbeidsmarktregio Friesland de jongerenvoucher ontwikkeld. Door middel van de jongerenvoucher krijgen werkgevers in Friesland een tegemoetkoming in de loonkosten wanneer zij jongeren in dienst nemen
of extra scholing aanbieden. Zo investeren zowel de werkgevers als de arbeidsmarktregio Friesland in de toekomst van Friese jongeren. Het project is onderdeel van het actieplan voorkomen & bestrijden van jeugdwerkloosheid in Friesland.

Het succes

De jongerenvoucher is een groot succes en er zijn mooie resultaten behaald. Door de jongerenvoucher zijn ruim 700 jongeren in Friesland aan het werk geholpen en 70 jongeren hebben op de werkplek extra scholing gekregen. Van de werkende jongeren heeft 40% contractverlenging gekregen en 40%
heeft een jaarcontract gekregen. Het succes van de jongerenvoucher is dus niet tijdelijk, maar blijvend. De arbeidsmarktregio Friesland is erg tevreden met het behaalde resultaat.

Stemmen

Ter deelname aan de ESF wedstrijd is er een video gemaakt over de jongerenvoucher. Stem op deze video en help de arbeidsmarktregio Friesland met dit project naar de ESF award. Stemmen kan van woensdag 21 oktober tot donderdag 12 november.