Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Stiller spoor voor D..


Burgemeester en wethouders van Deurne hebben in de vergadering van 6 oktober 2015 een definitief besluit genomen over het saneringsprogramma railverkeerslawaai "Stiller spoor Deurne".

In dit besluit is overwogen welke geluidsreducerende en afschermende maatregelen mogelijk zijn om de geluidbelasting van het spoor zoveel mogelijk te beperken.

Wijziging mbt verlagen scherm

Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit, zoals dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijziging is naar aanleiding van zienswijzen en heeft betrekking op het verlagen van het scherm op de Parallelweg van 1,5 naar 1,0 meter over een lengte van 180 meter.

Ministerie stelt waarden vast

Het vastgestelde saneringsprogramma en de hierbij behorende stukken zijn reeds ingediend bij Bureau Sanering Verkeerslawaai, onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Op basis hiervan zal, naar verwachting begin december, de Minister van Infrastructuur en Milieu de ten hoogste
toelaatbare waarden van de geluidbelasting en de maatregelen vaststellen. Dit besluit van de minister wordt te zijner tijd gepubliceerd via de gemeentelijke website en de Staatscourant en staat open voor bezwaar en beroep.