BLOS stelt Sport- en Beweegnota 2016-2019 vast


De Bestuurscommissie voor de Lichamelijke Opvoeding en de Sport, BLOS, heeft maandag 26 oktober jl. de Sport- en Beweegnota 2016-2019 vastgesteld. De nota is in samenwerking met Sportservice Overijssel tot stand gekomen.
foto
Sport en bewegen kan een zeer waardevolle rol vervullen bij het inspelen op de vele veranderingen binnen de samenleving, zoals bijvoorbeeld vergrijzing, toename van het aantal chronisch zieken en verschuiving van rijksoverheidstaken naar gemeenten op het gebied van jeugd, zorg en werk. Daarom
is de BLOS in gesprek gegaan met deskundigen op diverse beleidsterreinen, sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties. De uitkomsten van deze gesprekken vormen de basis voor het sport- en beweegbeleid 2016-2019.
Speerpunten
In de Sport- en Beweegnota zijn drie speerpunten van het nieuwe sport- en beweegbeleid opgenomen:

* Sport- en beweegmogelijkheden voor alle leeftijden en doelgroepen.
* (Basis)sportvoorzieningen - die dienen als voorwaarde voor het kunnen sporten en bewegen - in de kernen.
* Ondersteunen van sportverenigingen bij organisatorische en bestuurlijke vraagstukken en stimuleren van maatschappelijke betrokkenheid.

Vaststelling gemeenteraad
Het college van burgemeester en wethouders legt de Sport- en Beweegnota 2016-2019 op 15 december a.s. ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. De nota dient als leidraad voor het beleid van de komende vier jaar.