Negentig tijdelijke huurwoningen


Publicatiedatum:
woensdag 28-10-2015
Woningcorporatie Ymere en de gemeente Haarlemmermeer zijn in gesprek over de bouw van negentig tijdelijke huurwoningen voor starters op de woningmarkt, onder wie vluchtelingen met een verblijfsvergunning.
De woningen zullen worden gebouwd op verschillende locaties in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Het plan voorziet in de bouw van veertig wooneenheden in de vorm van demontabele units, die voor een periode van tien jaar in gebruik worden genomen. Verder komen er vijftig traditioneel gebouwde
wooneenheden, die voor een periode van vijftien jaar in gebruik worden genomen.

Ymere en de gemeente Haarlemmermeer trekken gezamenlijk op in de realisatie van het plan, waarbij Ymere onder meer de bouw, onderhoud en verhuur voor zijn rekening neemt, terwijl de gemeente onder meer zorgt voor de locaties en de vergunningen.

De verwachting is dat er 20 november een uitgewerkt voorstel ligt, waarna de gemeenteraad zich erover kan buigen. Na positieve besluitvorming en inspraak kan de bouw van start gaan. De eerste woningen kunnen dan in het najaar van 2016 worden opgeleverd.

Wethouder Tom Horn van de gemeente Haarlemmermeer is blij met, wat hij noemt, 'de eerste stap op weg naar vergroting van het aanbod aan de onderkant van de markt voor sociale huurwoningen.' Horn:

"De nood is hoog. De mensen in Haarlemmermeer moeten veel te lang wachten op een woning.''


Regiomanager Remco Pols van Ymere:

"We zien als Ymere de noodzaak ook vluchtelingen met een verblijfsvergunning te helpen, maar we willen dat zoveel mogelijk doen zonder de wachtlijst te op te laten lopen. Met dit plan voorzien we zowel in de vraag van starters in het goedkope segment, als in de behoefte aan doelmatige woningen
voor statushouders. Bovendien komt de gemengde huisvesting de integratie van statushouders ten goede. Dit is winst voor alle betrokken partijen."