Lucas Vos: "Deur naar Chinese markt geopend voor onze kwekers en hun..


21 oktober 2015

Lucas Vos: "Deur naar Chinese markt geopend voor onze kwekers en hun klanten"

Sinds zondag 25 oktober 2015 zijn Lucas Vos, Ina Tillema en Guido de Wit namens FloraHolland in China. De eerste dagen in China zijn succesvol verlopen.

Floraholland Ondertekening MOU Ourbloom 1 Def

Onder toeziend oog van koning Willem Alexander tekent Lucas Vos een MoU met OurBloom.

Het programma World Flower Exchange zet de eerste stappen in het verkennen van de markt voor bloemen en planten in China. Hiervoor gaat het programma relaties aan met innovatieve partijen in de Chinese markt. Zo tekende Lucas een Memorandum of Understanding (MoU) met YiHaoDian (YHD.com), een
internetgigant in China.

Ook is er een MoU getekend met OurBloom, een Chinees sierteeltbedrijf met innovatieve e-commerce activiteiten. Bovendien zijn er verdere contacten gelegd. Zoals met Tencent, het bedrijf achter WeChat. Dit is een van de grootste sociale platformen in China.

Met deze partijen gaat FloraHolland vanaf 2016 een aantal trials opzetten om de markt voor onze bloemen in China verder te verkennen.

Floraholland Ondertekening MOU Yihoadian 2 Def

Ondertekening van een MoU met YiHaoDian (YHD), het grootste vers platform van China met een omzet van ongeveer 2,4 miljard euro en 9 miljoen actieve gebruikers. Recent is het platform overgenomen door Amerikaanse retailgigant Walmart.

Floraholland Lucas Directeur Tencent 3 Def

Lucas Vos en Jiang Young, vice president van Tencent, het bedrijf achter WeChat.

De bloemen voor verschillende bijeenkomsten zijn gesponsord door FloraHolland. Voor de Chinese markt is een vertaling van het logo van FloraHolland gemaakt. Deze kunt u zien op de linten in de bloemen.

Floraholland China Linten

Mede dank zij het design van Heleen Valstar laten onze bloemen een blijvende indruk achter. Zowel Chinese als Nederlandse genodigden spraken hun waardering uit voor de bloemen.

Floraholland Lucas Lodewijk Hoekstra 4 Def

Lodewijk Hoekstra: "Wat een prachtige Hollandse bloemen hier in Shanghai. Ongelofelijk hoe mooi ze er bij staan op dit One Belt One Road evenement".

Donderdag zal FloraHolland een MoU ondertekenen met een Chinese partner op de Alibaba Campus in Hangzhou (het bekendste e-commerce bedrijf van China) in bijzijn van Koning Willem Alexander. Ook de Alibaba Campus is versierd met bloemen van FloraHolland.

Lucas heeft verschillende media interviews gegeven over het verkennen van de Chinese markt. BNR en het FD spraken met hem en zelfs een Chinees financieel televisiejournaal.

Meer weten?

* Bekijk het nieuwsbericht: FloraHolland op handelsmissie naar China