Nieuw tariefsysteem afval: Goed Scheiden Loont!(28-10-2015)


Begin september hebben alle bewoners van de Hoeksche Waard een speciale editie van het Afvalnieuws ontvangen met daarin uitgebreide informatie over het nieuwe tariefsysteem Goed Scheiden Loont dat per 1 januari 2016 wordt ingevoerd.

In deze editie van het Afvalnieuws zal in het kort worden toegelicht welke acties er de komende periode gaan plaatsvinden.

Gebruikers van grijze restafvalcontainers

Bewoners die gebruik maken van een grijze restafvalcontainer hebben begin september een brief ontvangen, waarin de mogelijkheid is geboden om de 240 liter restafvalcontainer eenmalig kosteloos om te laten wisselen voor een container met een kleiner volume.

Aanmelden voor deze omwisselingsactie kon tot uiterlijk 16 oktober. Indien hier niet voor is gekozen zal de huidige restafvalcontainer voorzien worden van een nieuwe chip en adressticker.

In week 44 en 45 ontvangen bewoners die gebruik maken van een grijze restafvalcontainer opnieuw een brief. Hierin wordt de werkwijze van het omwisselen en het opnieuw chippen van de restafvalcontainer uitgelegd.

Bij deze brief is een sticker toegevoegd waarop het adres, containernummer en de handelingsdatum staat vermeld. Op deze handelingsdatum dient de restafvalcontainer uiterlijk om 7.30 uur aan de straatkant van de woning aangeboden te worden, zodat deze omgewisseld kan worden of voorzien kan
worden van een nieuwe chip en adressticker.

De ontvangen sticker dient v**r het omwisselen of opnieuw chippen op het deksel van de container te worden geplakt.

Chipactie papiercontainers

Bij controle van de bestanden is gebleken dat in een aantal gevallen in de papiercontainer geen chip of een verkeerd type chip zit. In deze gevallen wordt ook de papiercontainer voorzien van een nieuwe chip en adressticker.

Bewoners bij wie dit van toepassing is, ontvangen ook voor de papiercontainer een sticker met daarop het adres, containernummer en de handelingsdatum. Ook deze sticker dient v**r het opnieuw chippen op het deksel te worden geplakt.

Gebruikers van een kleine 130 liter restafvalcontainer

Bewoners die gebruik maken van een kleine 130 liter container, zullen overgaan op het gebruiken van een 140 liter container. In week 44 en 45 ontvangen die bewoners meer informatie over de omwisseling.

Verzamelcontainers voor restafval

In de loop van dit kwartaal zullen alle bovengrondse verzamelcontainers voor restafval worden vervangen voor boven- of ondergrondse containers met toegangsregistratie. Voor aanvang van de plaatsingswerkzaamheden ontvangen de bewoners die hier gebruik van maken een brief met daarin alle
relevante informatie.

De huidige ondergrondse containers voor restafval worden niet aangepast. Bewoners die hier reeds gebruik van maken behouden de huidige afvalpas. In 2016 worden de inworpen geregistreerd.