Nieuw op KreaDoe 2015: Taart & Cupcake Theater met heerlijke workshops

Kom tijdens KreaDoe 2015 kennismaken met de fijne kneepjes van het decoreren van taarten, koeken en cupcakes. In het Taart & Cupcake Theater in hal 7 geven de beste taartdesigners van Nederland dagelijks leuke, leerzame en heerlijke workshops. KreaDoe vindt plaats van woensdag 28 oktober tot en met zondag 1 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

In het Taart & Cupcake Theater verzorgen Barbara Hoogendoorn van the Mouldshop en Ilse Ogunnorin-Maters van Bake 'n Make workshops decoreren. Bakken is leuk, maar decoreren is nog veel leuker. Daar zijn Barbara en Ilse het roerend over eens. Ilse: "Het decoreren van taarten en cupcakes maakt mij erg vrolijk. Het leuke is dat als ik iets in mijn hoofd heb, mijn handen het kunnen maken." Het ontwerpproces is voor beiden een continue bron van inspiratie. "Ik kan eindeloos schetsen maken en op internet zoeken naar leuke voorbeelden om unieke creaties te fabriceren", vertelt Barbara.

Passie

Beide dames hebben van hun passie hun werk gemaakt. "Het is zo heerlijk om met marsepein, fondant en icing te werken", vertelt Ilse. "Ik kan er veel creativiteit in kwijt. Boetseren met fondant vind ik het allerleukste."

Barbara heeft zich gespecialiseerd in het werken met mallen. "Als je mallen gebruikt, heb je zoveel mogelijkheden. Bovendien win je tijd, want taarten decoreren is behoorlijk arbeidsintensief. Met een mal krijg je een goede basisvorm, inclusief alle details. Ik hou ervan om de decoraties standaard in een basiskleur te maken, meestal wit en daarna met verschillende technieken te kleuren. Ook al gebruik je dezelfde mal, je creeert elke keer toch weer een heel nieuw kunstwerk." Op de vraag of het niet zonde is dat hun creaties worden opgegeten, schieten beiden in de lach. "Gelukkig hoef ik al die taarten niet zelf op te eten", grinnikt Ilse. "Ons doel is om mensen te verrassen met een bijzondere taart of originele cupcakes en dat hij of zij er blij van wordt", vindt Barbara. "Ja", zegt Ilse, "dat geeft zoveel voldoening."

Workshopaanbod en reserveren

Ilse verzorgt haar workshops tijdens Kreadoe op de woensdag, zaterdag en zondag. Deelnemers gaan een koek in de vorm van een hart bekleden met fondant en vervolgens versieren met icing. Zaterdag is het ook de beurt aan Barbara. Deelnemers aan haar workshop gaan boetseren in herfstige sferen of kiezen voor het maken van een roos. Naast Ilse en Barbara zijn er nog diverse andere taartdesigners die workshops verzorgen. Kijk voor het complete aanbod op http://www.kreadoe.nl/nl-NL/Bezoeker/Activiteiten-en-Workshops/Taart-en-Cupcake-Theater.aspx en reserveer alvast een plek!

Voorpret

Surf vooral ook naar de KreaDoe-blog van Ilse met de `how to' van haar prachtige aardbeienkoekjescupcakes: http://www.kreadoe.nl/nl-NL/Bezoeker/Blogs/Stap-voor-stap-aardbeienkoekjescupcakes-maken.aspx en surf voor tips naar de tutorial van Barbara over het gebruik van mallen: http://www.themouldshop.com/nl/how-to-use-your-mould-basic-principles.

Over KreaDoe

KreaDoe is het event voor de laatste DIY-trends, technieken en mooiste materialen. Nieuw deze editie is alles rondom DIY home & outdoor deco. Workshops en allerlei ideeen op het gebied van huis-, interieur- en groendecoratie passeren de revue. Denk aan meubels een nieuw jasje geven, boeketten schikken en krijtverven. Maar KreaDoe is ook het toneel van hobby's als zelfmaakmode, taarten en cupcakes decoreren, breien, haken, keramieken en mozaieken, sieraden maken, scrapbooking en tekenen. Het event vindt plaats van 28 oktober tot en met 1 november 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.