Maak je eigen moodboard tijdens KreaDoe 2015

Voor wie plannen heeft om de huiskamer, werkplek of slaapkamer te restylen en nog op zoek is naar hulp of inspiratie, KreaDoe biedt uitkomst. Op het speciale Home Restyle Plein geven studenten en docenten van HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur deskundige uitleg, terwijl de bezoeker een eigen moodboard maakt. Met een moodboard geef je precies de sfeer weer die de kamer straks moet krijgen. KreaDoe vindt plaats van woensdag 28 oktober tot en met zondag 1 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Op het Home Restyle Plein zien KreaDoe-bezoekers wat het HMC, met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, allemaal in huis heeft. Gijsbert Verweij van het HMC vertelt: "Tijdens KreaDoe nodigen we de bezoekers uit om, onder begeleiding van studenten en docenten van onze school, een moodboard te maken. Bovendien laat een van onze afgestudeerden zien hoe je meubels stoffeert. Ook zijn er volop door studenten gemaakte meubelen te bewonderen. Iedereen kan aan de Workshop Moodboard Maken meedoen. Deelname is gratis en ook voor de materialen die je gebruikt, hoef je niet te betalen."

Cursussen en trainingen

KreaDoe en het HMC zijn een goed team, vindt Verweij. "We hebben opleidingen en cursussen in huis die zowel voor de bezoekers interessant zijn, als voor de kinderen van bezoekers die voor de keuze van een vervolgopleiding staan. Onze studenten en docenten op het Home Restyle Plein kunnen alle vragen hierover beantwoorden en een goed advies geven." Het HMC biedt cursussen en trainingen op het gebied van hout, meubel en interieur, zowel voor de professional die zich verder wil bekwamen als voor de hobbyist die bijvoorbeeld graag het eigen huis wil restylen.

Inspiratiespot

In hal 7 bevindt zich de Inspiratiespot van het HMC. "Daar laten we zien hoe onze studenten van de interieuropleidingen kijken naar interieurs", legt Verweij uit. "Waardoor laten ze zich inspireren? Wat zijn de trends voor de komende jaren? En ook op de Inspiratiespot laten we producten zien die onze studenten hebben gemaakt. Bezoekers van Kreadoe kunnen hier op hun beurt weer inspiratie opdoen."

Geduld, creativiteit en vaak doen

Over animo heeft het HMC niet te klagen. "Gelukkig zijn er veel mensen die voldoening halen uit het zelf creeren", ervaart Verweij. "Het met eigen handen maken van allerlei producten is vreselijk leuk. Het is fijn om iets te maken wat blijft en wat je kunt gebruiken. Onze opleidingen en cursussen worden zowel door mannen als vrouwen gevolgd. Geduld en creativiteit zijn belangrijke eigenschappen van onze studenten. Bovendien vergen meubelmaken en stofferen veel vaardigheid. Je moet het gewoon vaak doen. Dat geldt eigenlijk voor alle vaardigheden en technieken die op KreaDoe te vinden zijn."

Over KreaDoe

KreaDoe is het event voor de laatste DIY-trends, technieken en mooiste materialen. Nieuw deze editie is alles rondom DIY home & outdoor deco. Workshops en allerlei ideeen op het gebied van huis-, interieur- en groendecoratie passeren de revue. Denk aan meubels een nieuw jasje geven, boeketten schikken en krijtverven. Maar KreaDoe is ook het toneel van hobby's als zelfmaakmode, taarten en cupcakes decoreren, breien, haken, keramieken en mozaieken, sieraden maken, scrapbooking en tekenen. Het event vindt plaats van 28 oktober tot en met 1 november 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.