GLOW Eindhoven zet eigen Snapchatreporters in

GLOW Eindhoven zet eigen Snapchatreporters in

We zijn het nog niet heel erg veel tegengekomen, publieksevenementen die actief Snapchat inzetten met een eigen team aan reporters. Snapchat is met 1,5 miljoen gebruikers, na Instagram, een van de snelst groeiende social media kanalen van 2015. Vooral onder jongeren is het medium populair. Via Snapchat kunnen bezoekers vanaf nu tot en met 14 november 2015 live meekijken naar foto's en filmpjes van GLOW voor en achter de schermen. GLOW is een internationaal lichtkunstfestival met zo'n 45 lichtkunstprojecten in het centrum van Eindhoven en op Strijp-S.

Via de applicatie van Snapchat kan men snel beelden en video*s met volgers delen. Het is een innovatieve, laagdrempelige manier om bezoekers van GLOW live te betrekken bij het festival en een kijkje achter de schermen te bieden.

Voor en tijdens GLOW zullen de Snapchatreporters Stacey Lampe, Jacky Rooijakkers, Marleen Timmermans en Mark Westhovens op pad gaan om de voorbereidingen en het festival vast te leggen. Als onderdeel van hun afstudeeropdracht zijn deze communicatiestudenten van Fontys Hogeschool Eindhoven op het idee gekomen om GLOW op deze dynamische manier in beeld te brengen. Voeg GLOW toe met de snapcode of via de gebruikersnaam: gloweindhoven