Gaswinning bij Schiermonnikoog

Gaswinning bij Schiermonnikoog(28-10-2015)

De Tweede Kamer stemde vandaag in met een motie tegen gaswinning bij Terschelling. De gemeente Schiermonnikoog is verheugd met de aandacht van de Tweede Kamer voor het Waddengebied. Wel betreurt de gemeente het dat de motie zich alleen uitspreekt tegen gaswinning bij Terschelling en niet tegen gaswinning bij Schiermonnikoog en de rest van het Waddengebied.

Ook bij Schiermonnikoog dreigt gaswinning. Er ligt reeds een ontwerpbesluit om een proefboring toe te staan door GDF Suez E&P op een opvallende plek, enkele kilometers ten noorden van Schiermonnikoog.

De gemeente Schiermonnikoog hoopt dat de motie die vandaag in stemming is gebracht het begin is van meer initiatieven van de Tweede Kamer om het Waddengebied te beschermen tegen verdere mijnbouwactiviteiten.

Meer informatie over de proefboring bij Schiermonnikoog: Ontwerpbesluit Proefboring ten behoeve van gaswinning ten noorden van Schiermonnikoog http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/proefboring-ten-behoeve-van-gaswinning-ten-noorden-van-schiermonnikoog-fase-1