Betere verbindingen voor Emirates naar Canada en Amerika

Betere verbindingen voor Emirates naar Canada en Amerika

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft een codeshare en lounge overeenkomst met Alaska Airline aangekondigd. Voor Emirates passagiers worden door deze samenwerking vele Amerikaanse en Canadese bestemmingen beter bereikbaar.

Reizigers kunnen via een reservering tickets boeken voor aansluitende vluchten van beide maatschappijen en er is een naadloze aansluiting bij het inchecken en de bagage controle. Daarbij zorgt de overeenkomst voor toegang tot de lounges en voorrang bij het boarden en inchecken voor elite flyers. De overeenkomst moet nog goedkeuring krijgen vanuit de autoriteiten.

Amerika staat in de belangstelling als het gaat als destinaties voor vliegverbindingen. Twee dagen geleden kondigden Icelandair en JetBlue een overeenkomst in codesharing aan.

Verbindingen en lounges

De twee dagelijkse vluchten vanuit Dubai naar Seattle geven passagiers goede verbindingen naar 49 steden, inclusief Honolulu, Denver, Las Vegas, Portland, Phoenix, Pullman, Sacramento, Spokane, Anchorage, Juneau en Fairbanks en ook Canadese bestemmingen waaronder Calgary, Edmonton, Vancouver en Victoria. Naast de codeshare overeenkomst, krijgen Emirates Skywards(R) Gold & Platinum leden ook toegang tot de Alaska Airlines Board Room lounges op verschillende vliegvelden als ze een gezamenlijke vlucht hebben geboekt.

Priority check-in

"Reizigers zullen het grotere aanbod, de verbeterde verbindingen en andere toegevoegde comfort en gemakken zoals toegang tot de lounge en voorrang bij het inchecken als gevolg van de codeshare overeenkomst met Alaska Airlines waarderen,* zegt Sir Tim Clark, CEO van Emirates Airline. "Alaska Airlines biedt superieure service en uitmuntende verbindingen in Amerika en Canada, vooral in het noordwesten, dit vult ons wereldwijde netwerk perfect aan en breidt de reisopties voor beide klantenbestanden flink uit.*

Brad Tilden Chief Executive Officer en President van Alaska Airlines over de aangekondigde codeshare overeenkomst: "Onze huidige samenwerking verbindt al 2.500 passagiers per week aan het Emirates netwerk en we verwachten door deze codeshare overeenkomst dat deze aantallen alleen maar zullen toenemen. Daarnaast kunnen elite leden van onze Mileage Plan programma genieten van de unieke toegang tot de prachtige Emirates lounges in Dubai.*