Provincie Flevoland ondertekent Samenwerkingscharter Floriade 2022

Publicatiedatum: 28 oktober 2015

Op 28 oktober heeft gedeputeerde Jan-Nico Appelman namens de provincie Flevoland het Samenwerkingscharter Floriade 2022 ondertekend. Hiermee ondersteunt de provincie de samenwerking met het regionale bedrijfsleven voor de Floriade die in 2022 plaatsvindt in Almere.

In het charter staat onder meer dat de aanloop naar de Floriade kansen biedt voor de regio en dat er gezamenlijk gestreefd wordt naar een blijvende erfenis van de Floriade. Het ondertekenen van het Charter sluit volgens Jan-Nico Appelman goed aan bij het doel van het provinciale programma Floriade Werkt!.

"In de aanloop naar de Floriade willen wij een impuls geven aan kennisontwikkeling en economie. Dit doen wij in samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen." De provincie start in 2016 met de bouw van een Innovatiewerkplaats op het Floriadeterrein. "Direct na de opening van het pand wordt dit de plek om samen te werken aan innovaties en deze ook vooral te laten zien. Wij leggen hiermee de kiem voor een groene campus", aldus de gedeputeerde.

Initiatief van Platform est. 036

Initiatiefnemer van het Samenwerkingscharter Floriade 2022 is Remco Hafkamp van Platform est. 036. "De ondertekening door de provincie Flevoland is een belangrijk en afsluitend moment in de totstandkoming van het Samenwerkingscharter Floriade 2022. De Floriade is meer dan alleen een evenement in 2022. Het charter legt een brede basis in de hele provincie om met elkaar te werken aan de opbrengsten van de Floriade voor zowel het bedrijfsleven als de kennisinstellingen. Niet alleen tijdens de Floriade maar ook in de jaren daarnaartoe. Het economische programma Floriade Werkt! van de provincie speelt daar een belangrijke rol in."

Brede steun Floriade

Met het Charter spreken overheden en bedrijfsleven in Flevoland hun steun uit aan de ontwikkeling van de Floriade in 2022. Naast de provincie Flevoland hebben eerder de gemeente Almere, Vrienden van de Floriade, VNO NCW, Platform est. 036, Stichting Leisure Belang Amsterdam, ondernemersvereniging Gooisekant, de bedrijfskringen van Almere (VBA), Lelystad (BKL), Dronten (De Driehoek), Zeewolde (BKZ), de Noordoostpolder (BAN), Urk en Ondernemers Vereniging Groendorpen uit Noordoostpolder het charter ondertekend.