De gemeente werkt met bewoners aan toekomstvisie A-kwartier, camerat..


De gemeente werkt in nauwe samenspraak met bewoners, ondernemers en eigenaren aan een toekomstvisie voor het A-kwartier. Burgemeester Peter den Oudsten kondigt tegelijk aan dat het cameratoezicht nog een half jaar wordt verlengd.

Met ingang van 1 januari 2016 verdwijnt de raamprostitutie uit de buurt. "Dat biedt risico's en kansen", zegt wethouder Roeland van der Schaaf. "Er liggen mogelijkheden om het A-kwartier te transformeren tot een aantrekkelijk stukje binnenstad waar je goed kunt leven en wonen."

Visie
"Door het schrijven van een visie willen we daar samen met de bewoners naar toe werken. Dat proces loopt goed, al leven er enige reserves bij de bewoners. Dat is begrijpelijk nadat ze zich jaren moesten inzetten voor een leefbare buurt."

Woningaanbod
In het overleg over de visie voor de periode 2016-2020 gaat het onder andere over een woningaanbod voor verschillende doelgroepen: alleenstaanden, gezinnen en ouderen. Uitbreiding van kamerverhuur wordt niet toegestaan. Wel biedt de wijk volgens de gemeente mogelijkheden voor kleinschalige
bedrijvigheid zoals ambachtelijke werkplaatsen.

Luisteren
De gemeente wil in de eerste plaats goed luisteren naar wat er leeft in de buurt en welke ideeen er zijn over de eigen omgeving. De verwachting is dat de visie in december klaar is.

Cameratoezicht
Het nu geldende cameratoezicht blijft ook nog in het eerste halfjaar van 2016 bestaan. "Je moet de kat niet op het spek binden", zegt burgemeester Peter den Oudsten daarover. "Als de prostitutie weg is, kijken we verder."

Gepubliceerd op: 29-10-2015 08.30 uur; Laatst gewijzigd op : 29-10-2015 09.07 uur