Rijbewijs Barnevelder ingevorderd na ongeval


Rijbewijs Barnevelder ingevorderd na ongeval

Laatste update:
29-10-2015 | 10:37

Ederveen - Een 29-jarige Barnevelder is woensdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij in Ederveen met zijn auto van de weg was geraakt. De politie verdenkt hem van roekeloos rijgedrag. De man wordt bovendien verdacht van een aantal vernielingen eerder in zijn woonplaats.

Agenten troffen de man woensdagavond laat omstreeks 22.30 uur aan op de Hoofdweg in Ederveen, waar hij met zijn auto van de weg was geraakt. Een getuige vertelde dat hij de Barnevelder kort voor het ongeval met hoge snelheid had zien inhalen in een bocht. De Barnevelder beaamde dat hij te hard
had gereden en dat hij de macht over het stuur was kwijt geraakt. Van drankgebruik was geen sprake. Aangezien de passagier van de Barnevelder mogelijk letsel had opgelopen werden beiden naar het ziekenhuis gebracht voor controle.



Vernielingen

Daar bleek korte tijd later dat de Barnevelder eerder op de avond enkele vernielingen zou hebben aangericht in zijn woonplaats. Zo zou hij een ruit van woning hebben ingeslagen aan de Wethouder Zandbergenlaan en zou hij schade hebben toegebracht aan een geparkeerde auto. Daarop werd de man
alsnog aangehouden. Vanwege zijn roekeloze rijgedrag is het rijbewijs van de Barnevelder ingevorderd. De man zit nog vast.



(2015524540)