Beelden van IJmond en Noordzeekanaal in provinciehuis


29 oktober 2015 - Nieuwsartikel

In het provinciehuis Paviljoen Welgelegen is vanaf 26 oktober tot en met 4 december 2015 de tentoonstelling BUITENGAATS te zien. De expositie is een beeldende weergave van de IJmond en het Noordzeekanaal.

Al het werk is door de deelnemende kunstenaars speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. De tentoonstelling is onderdeel van de reeks `Dreef Exposities'. De officiele opening van de tentoonstelling is zaterdag 31 oktober om 11.00 uur.

BUITENGAATS

Tijdens de tentoonstelling Buitengaats wordt door tekeningen, foto's, keramiek en ruimtelijke collage's een beeld gegeven van de IJmond en het beeldbepalende Noordzeekanaal.
Op de tentoonstelling is ook een verzameling historisch beeldmateriaal te zien en een keuze uit het postzegelarchief van de PTT.\\015 \\015

De tentoonstelling is samengesteld door kunstenaars en gastcuratoren Rogier Polman en Harm van Ee in samenwerking met Willemijn Faber, de vaste curator van de tentoonstellingen in Paviljoen Welgelegen. Andere deelnemende kunstenaars zijn Annabelle Rebiere, Andrew Wajs en Paul Hefting.

Kunstlijnweekend

Het komende weekend vindt het Kunstlijnweekend plaats. De tentoonstelling BUITENGAATS is hier een onderdeel van. Het hele weekend zijn er daarom allerlei activiteiten in Paviljoen Welgelegen. Het begint op zaterdag om 11.00 uur met de opening van de tentoonstelling BUITENGAATS. Verder zijn er
zowel op zaterdag als op zondag diverse rondleidingen, lezingen en optredens. Bekijk het volledige programma.

Openingstijden

De expositie is verder te bezichtigen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 te Haarlem.

Dreefexposities

In de reeks `Dreef Exposities' wordt onder andere aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, werk uit de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de Kunstcollectie van het provinciaal bestuur.

Paviljoen Welgelegen

Aan het einde van de 18e eeuw liet de Amsterdamse bankier Henry Hope aan de rand van de Haarlemmerhout het buitenverblijf `Welgelegen' bouwen. Het imposante gebouw was bedoeld om er de omvangrijke kunstverzameling van Hope in onder te brengen.
Sinds 1930 dienen de grote museumvertrekken op de bel-etage als vergaderzalen voor het provinciaal bestuur van Noord-Holland. Op de begane grond, onder de Statenzaal, is een tentoonstellingsruimte ingericht waar onafgebroken exposities zijn te zien die op werkdagen voor iedereen gratis
toegankelijk zijn.

Kunstenaar: Rogier Polman

Kunstenaar: Rogier Polman

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel