Infoavond Domein Elsloo


Sinds enige tijd is het Dorpsplatform Elsloo actief.

De missie van het Dorpsplatform is het behouden en bevorderen van de leefbaarheid in Elsloo, door het (pro)actief behartigen van de belangen van alle inwoners van Elsloo, zonder enige uitzondering, op ruimtelijk, sociaal, cultureel en economisch gebied.

Om dat te bereiken zal samengewerkt worden met bestaande verenigingen, bedrijven en instellingen.

Een van de concrete punten waar de Werkgroep Cultuur & Recreatie van het Dorpsplatform momenteel mee bezig is, betreft het ontwikkelen van een visie over de recreatieve en toeristische mogelijkheden rond de oude kern van Elsloo, Catsop en Terhagen. Wij hebben dit de werk- en merknaam Domein
Elsloo gegeven.

Om na te gaan welke ideeen er leven bij inwoners en bedrijven over de oude kern van Elsloo, Catsop en Terhagen, wil het Dorpsplatform u graag uitnodigen voor een brainstormsessie hierover op maandag 9 november om 19.30 uur in het Maaslandcentrum.

Elsloo heeft veel te bieden. In de nabijheid van Kasteel Elsloo en het Kasteelpark liggen prachtige natuurgebieden en een mooie historische dorpskern.
Het Bunderbos met zijn unieke hellingbossen, monumentale bomen en bronnen. De Grensmaas en de vergezichten over het Maasdal.
Maar ook monumenten als de Schippersbeurs en de Augustinuskerk met haar waardevolle kunsthistorische schatten.
De buurtschappen Catsop en Terhagen met hun gerenoveerde boerderijen, pachtweiden, oude holle wegen, historische plaatsen, oude spoorbrug en Winanduskapel, vormen een aaneengesloten geheel met het oude Maasdorp.

Kortom er is veel te zien, maar ook te proeven bij de goede horecavoorzieningen.
Momenteel ontbreekt echter een integraal beeld van de mogelijkheden die Elsloo te bieden heeft aan bezoekers. Vanuit de werkgroep Domein Elsloo, onderdeel van het Dorpsplatform Elsloo, willen we dit integrale beeld ontwikkelen en uitdragen. Dit willen we zoveel mogelijk doen in samenwerking
met bestaande partijen.

Meer informatie op http://www.dorpsplatform-elsloo.nl/wie-wat/wg-cultuur-recreatie/63-project-domein-elsloo