Cao-overleg zorgverzekeraars weer opgestart, maar nu anders | CNV Di..


Cao- partijen (CNV, de andere vakorganisaties en zorgverzekeraars )zijn op 22 oktober bij elkaar geweest om te spreken over de cao.

Werkgevers en vakorganisaties hebben met elkaar hun visie op de cao gedeeld en de manier waarop deze tot stand komt. Aan de orde kwam bijvoorbeeld de vraag welke onderwerpen beter in de cao en welke beter bij de afzonderlijke zorgverzekeraars zelf aan bod kunnen komen. Ook is tegen het licht
gehouden of de cao toe is aan vernieuwing. Cao-partijen hebben daarnaast stilgestaan bij de vraag of medewerkers meer betrokken kunnen worden bij het krijgen van input voor de cao.

Visie

Cao-partijen delen niet op alle punten dezelfde visie. Ze delen wel de mening dat onze bedrijfstak-cao een belangrijk instrument is en ook blijft voor de toekomst waarbij de cao alle zorgverzekeraars en alle medewerkers zo optimaal mogelijk zal bedienen.

Sfeer

Het gesprek is in een goede sfeer verlopen en er was gelegenheid om door te vragen zonder meteen te hoeven onderhandelen. Op 3 november staat het volgende overleg gepland.

Vragen?

Voor vragen en opmerkingen kan je terecht bij je onderhandelaar Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl)

Terug