Opbrengst taxusinzameling bekend


Van 15 juni tot en met 31 augustus 2015 was het mogelijk om snoeisel van taxushagen in te leveren bij de gemeente. Stichting Vergroot de Hoop houdt deze jaarlijkse actie om geld en taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Dit jaar is er in gemeente Barendrecht 690 kilo
taxussnoeisel ingeleverd.

Opbrengst gemeente Barendrecht

In gemeente Barendrecht is 690 kilo taxussnoeisel ingeleverd. De ingeleverde snoeisels brengen geld op. Dit geld wordt door de gemeente geschonken aan een instelling dat onderzoek doet naar kanker. Gemeente Barendrecht heeft EUR287,50 opgehaald. Dit bedrag wordt opgeteld bij het bedrag dat
door gemeenten Albrandswaard en Ridderkerk is opgehaald. In totaal is er EUR575,00 opgehaald door de drie gemeenten. Er is nog niet bekend aan welke instelling het bedrag geschonken wordt.

Taxussnoeisel

Taxussnoeisel is een basisgrondstof voor chemotherapie. In de taxushaag zitten giftige stoffen die, wanneer ze op een goede manier gebruikt worden, bruikbaar zijn als medicijn tegen kanker. Iedere kubieke meter snoeisel is goed voor 1 chemotherapie.

Totale opbrengst

Op zaterdag 7 november 2015 wordt de totale opbrengst van de actie bekend gemaakt. De bekendmaking vindt plaats tijdens de uitzending van Robs Grote Tuinverbouwing. Dit programma wordt om 17:00 uur uitgezonden op SBS 6.