Kinderhulp helpt Gerardo om kapper te worden


Nationaal Fonds Kinderhulp helpt kinderen uit arme gezinnen in Nederland met praktische hulp, zodat ze niet aan de zijlijn van de maatschappij hoeven te staan. Zo betaalt het fonds spullen voor een opleiding voor jongeren die zelf geen geld hebben om deze spullen te kopen.

Donatie van de ASN Bank
Namens kinderen en jongeren met een rekening ASN Jeugdsparen doneren wij jaarlijks een bedrag aan Nationaal Fonds Kinderhulp. Hoe meer nieuwe ASN Jeugdspaarders en hoe hoger het totale spaarsaldo, des te groter is onze donatie - zonder dat het de spaarders iets extra's kost. Over het jaar 2014
bedroeg de donatie aan kinderhulp ruim EUR 166.000. Deze bijdrage gaat onder meer naar lesgeld, gereedschappen en boeken, kleding en andere benodigdheden voor school.

Gerardo kan zijn passie volgen
Een van de jongeren die Kinderhulp helpt met zijn opleiding, is Gerardo. Hij is van jongs af aan opgegroeid in pleeggezinnen. Een onzeker bestaan, waarin hij houvast miste. De afgelopen jaren kreeg hij hulp in een project voor begeleid wonen. Nu wil hij voor zichzelf zorgen.

"Op de opleidingsdag hadden ze allerlei opleidingen", vertelt hij. "Maar mijn gevoel bleef bij mode, haar, fashion. Dat is mijn passie, daar leef ik voor." Voor de kappersopleiding had hij gereedschap nodig, maar daar had hij geen geld voor. Hij kreeg het advies om hulp te vragen aan
Kinderhulp. Het fonds betaalde zijn kappersspullen.

Gerardo: "Zonder Kinderhulp had ik niet aan mijn opleiding kunnen beginnen. Als ik ga dagdromen, zie ik mezelf een echt goede hairstylist worden. Zo'n swaggy, dansende kapper."

[IMG]

Bekijk Gerardo's verhaal.

Wat doet de ASN Bank nog meer?
Sinds haar oprichting in 1960 zet de ASN Bank zich in voor mensenrechten. Daaronder vallen ook kinderrechten. Kinderen hebben recht op onder meer voedsel, onderdak, zorg en onderwijs. Maar nog steeds groeien wereldwijd miljoenen kinderen op in moeilijke omstandigheden. Ze hebben geen kans op
een gezonde ontwikkeling, een goede scholing en een zorgeloze jeugd.

Namens ASN Jeugdspaarders doneert de ASN Bank daarom geld aan kinderprojecten van Cordaid en Nationaal Fonds Kinderhulp. Zo geven wij kinderen in Afrika en Nederland kans op een betere toekomst.

Lees meer over ASN Jeugdsparen en de projecten.



Terug naar de social newsroom
Contactpersoon

Ruud Stevens
Adviseur externe communicatie
photo:Ruud Stevens ruud.stevens@asnbank.nl
070-3569353
/
06-10963432