Ruimingswerkzaamheden Algemene begraafplaats Maassluis


Foto van Algemene begraafplaats Maassluis

Op de Algemene begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat 36 in Maassluis wordt maandag 4 november 2015 gestart met het ruimen van een aantal algemene grafvelden.

Vakken die worden geruimd

De vakken die geruimd worden zijn: VE 01 t/m 68, VD 01 t/m 61 en VC 01 t/m 23. Vak VF 01 t/m 40 wordt alleen administratief geruimd. Deze grafvelden worden geruimd op een nader te bepalen tijdstip.

Verzamelgraf

Het betreft algemene graven die zijn uitgegeven tussen 1993 en eind 2000 met een looptijd van 10 jaar. Belanghebbenden waarvan de adressen bekend waren hebben een jaar van te voren bericht gehad. De stoffelijke resten zullen individueel worden opgegraven en daarna worden overgebracht naar een
verzamelgraf op de begraafplaats.

Gedenkplek

Het verzamelgraf zal worden ingericht als gedenkplek. Indien de weersomstandigheden het toelaten zal in december een monument worden geplaatst voor allen die hier hun laatste rustplaats krijgen.

Duur van de werkzaamheden

De werkzaamheden nemen naar verwachting zo'n vier weken in beslag. Vanwege de werkzaamheden kunnen sommige gedeeltes van de begraafplaats tijdelijk minder goed bereikbaar zijn.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de begraafplaats. Dit kan per e-mailbericht naar begraafplaats@maassluis.nl of door te bellen naar het telefoonnummer 010-5919914.