Werkzaamheden bij spoorwegovergang Wezep


29-10-2015: Van maandag 2 november tot en met vrijdag 6 november is de Stationsweg afgesloten tussen de Industrieweg en de Prinses Margrietlaan in Wezep. Ook de spoorwegovergang is afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.

Dit is nodig om de omgeving van het NS-station in Wezep veiliger en aantrekkelijker te maken.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de asfaltlaag van de Stationsweg tussen de Industrieweg en de Prinses Margrietlaan. Vorige week is dit al gedaan aan de Stationsweg tussen de Keizersweg en de Industrieweg.

Omleidingen en stremmingen

Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Ook is de spoorwegovergang afgesloten. (Brom)fietsers en voetgangers worden langs het werk geleid. Voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer zijn omleidingsborden geplaatst. Het NS-station in Wezep is alleen bereikbaar voor
fietsers en voetgangers. Ook is het P+R-terrein bij het station gesloten. Parkeren kan bij sporthal de Kamphal in Wezep. De Kamphal is alleen via de omleidingsroute vanaf de A28 en Keizersweg in Wezep bereikbaar. Vanaf de Kamphal is het ongeveer 400 meter lopen naar het station.

Aanpassingen stationsomgeving

Naast het vernieuwen van de asfaltlaag van de Stationsweg wordt ook de omgeving van het NS-station in Wezep veiliger en aantrekkelijker gemaakt. In samenwerking met omwonenden, belanghebbenden en de klankbordgroep Wezep is een ontwerp gemaakt. Voor de stationsomgeving betekent dit onder andere
verlegging van de halte van de buurtbus, de creatie van een stationsplein en de plaatsing van een kunstwerk. De werkzaamheden zijn op 12 oktober gestart en duren tot 18 december.

Wethouder Lydia Groot: "We begrijpen dat de werkzaamheden overlast veroorzaakt voor gebruikers en omwonenden. We doen ons uiterste best om de overlast en de duur ervan te beperken."