Griezelen met Halloween op de Halve Maen


29-10-2015

Kom je zaterdag 31 oktober griezelen op de Halve Maen? Speciaal voor kinderen en hun (groot) ouders zijn de Halve Maen en Centrum Varend Erfgoed die avond met Halloween te bezoeken.

Foto Frans Stam

Het VOC-museumschip en de omgeving daarvan vormen het decor voor spannende verhalen van de bijzondere opvarenden en personages aan wal. In groepen worden de bezoekers meegenomen en bouwt de spanning langzaam op.

Om 18.00 uur, als het donker wordt en de kaarsen branden, veranderen het schip en het terrein bij Centrum Varend Erfgoed in een griezeldecor. De scheepsbel begint ineens te luiden en je voelt de wind (of was het een zwarte kat?) langs je benen gaan. Op terrein van Centrum Varend Erfgoed en in
de werkplaats nemen de personages aan wal de bezoekers mee in de geruchten dat het er spookt. Eenmaal aan boord kunnen de scheepskok en kapitein dat bevestigen. Zij vertellen je waarom het leven aan boord niet is wat het lijkt. En wie is toch dat mysterieuze figuur dat zomaar ineens opduikt?

Bevlogen regisseur en spelers

De griezelavond op de Halve Maen en bij Centrum Varend Erfgoed is geregisseerd door Karianne Regter. Deze Horinees is geboren aan het Markermeer en heeft een passie voor alles wat er in en om de haven gebeurt. `Ik haal mijn inspiratie uit de haven en het Markermeer om stukken te schrijven. Ik
vind het heerlijk om op het Oostereiland te zijn. Ik twijfelde geen moment toen de kans voorbij kwam om een griezelstuk voor de Halve Maen en het Centrum Varend Erfgoed te schrijven. We hebben er een spannend verhaal van gemaakt, maar er ook voor gezorgd dat het voor de kinderen leuk blijft'.
Edwin de Herder heeft voor deze avond de spannende muziek gecomponeerd, wat het geheel compleet maakt. De personages worden gespeeld door bevlogen toneelspelers die allemaal een connectie hebben met het Centrum Varend Erfgoed of de Halve Maen, bijvoorbeeld als vrijwilliger.

De entree tijdens de Halloweenavond is voor kinderen 2,50 euro. Hun (groot)ouders kunnen gratis mee. Reserveren is niet nodig. De Halloweenactiviteiten zijn doorlopend tussen 18.00 en 22.00 uur. Locatie: Schuijteskade 22 op het Oostereiland in Hoorn.

Winteronderhoud

De Halve Maen is dit seizoen nog tot en met 1 november geopend. Daarna is het schip gesloten en wordt het klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen dat op 1 maart 2016 begint.



Foto: Frans Stam