Borsele stelt zich beschikbaar voor crisisnoodopvang vluchtelingen


[IMG]

De gemeente Borsele heeft sporthal De Stenge in Heinkenszand opgegeven als locatie waar eventueel voor 72 uur crisisnoodopvang kan worden geboden aan maximaal 200 vluchtelingen.

De verwachting is dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een verzoek doet voor crisisnoodopvang met als aanvangsdatum 17 november 2015. Als er een opvanglocatie moet worden ingericht, wordt de gemeente hierover kort van tevoren geinformeerd door het COA. Inwoners van Heinkenszand
worden hier komend weekend per brief van op de hoogte gesteld.

Informatie tijdelijke crisisnoodopvang Vluchtelingen Heinkenszand

Locatie: De Stenge, Heinkenszand

Verwachte aanvang: Rond 17-11-2015

Verwachte duur: 72 uur

Aantal te verwachten vluchtelingen: maximaal 200

Voorzieningen:

De voorzieningen voor de vluchtelingen zijn ingericht in het principe van bed, bad en brood. De Stenge met al haar faciliteiten voldoet het beste aan de behoefte van het COA. Als de sporthal wordt ingericht als opvanglocatie, kunnen er geen andere activiteiten plaatsvinden in het sportcomplex.
Dat betekent dat sportclubs de trainingen en wedstrijden moeten afzeggen of uitwijken naar een andere locatie. Dit duurt maximaal een week, van de opbouw tot en met het afbreken van de opvangplekken. Geplande evenementen in De Stenge gaan vooralsnog door. De beheerder informeert de betreffende
gebruikers.

Vrijwilligers:

U kunt zich opgeven voor vrijwilligerswerk ter ondersteuning van de crisisnoodopvang via het Vrijwilligershuis Borsele. Geef hierbij gelijk door waarmee u wilt ondersteunen, wanneer u beschikbaar bent en hoe u bereikbaar bent. De voorkeur gaat uit naar contact via e-mail.

Contactgegevens:

VrijwilligersHuis
Poelvoordestraat 1
4431 BP 's Gravenpolder
Telefoon: 0113 - 311 999
E-mail: info@vrijwilligershuis.nl