Help jij mee boeven vangen?


Karina Scheerhoorn-Helmig

Op vrijdag 20 november slaan de gemeente Aa en Hunze, de politie en de bewoners uit Rolde de handen ineen om een of meer boeven tegen te houden. Dit gebeurt in het interactieve spel `Boef in de Wijk'. Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan!

Samenwerking

Doel van het spel is de samenwerking tussen politie en bewoners vergroten. De deelnemers leren verdachte situaties in de wijk te herkennen en te melden bij de politie. Het spel wordt gespeeld met behulp van social media. Aan de hand van informatie in Tweets, Facebookberichten en sms'jes gaan
de deelnemers op zoek naar de boef. Deelnemers die de boef weten te lokaliseren of de beste informatie van verdachte situaties, personen of voertuigen doorspelen aan de politie, maken kans op een prijs.

Het spel

Je hebt voor het spel een telefoon nodig, bij voorkeur een smartphone met hierop Twitter of Facebook. Indien je dit niet hebt, dan kan je het spel ook spelen via de sms.

Het spel wordt gespeeld op vrijdagavond 20 november. Om 19.30 uur worden alle deelnemers in de Boerhoorn te Rolde verwacht voor verdere informatie. Vervolgens ga je met eigen vervoer naar de wijk toe waar de (nep) boef voor het laatst gezien is. Omstreeks 21.15 uur worden de prijzen uitgereikt
in de Boerhoorn en volgt er een korte evaluatie.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om mee te doen met het spel en een bijdrage te leveren aan de veiligheid in onze gemeente? Meld je dan aan door een mail te sturen naar jpanneman@aaenhunze.nl, met daarin je naam, adres, geboortedatum, 06-nummer en e-mailadres.

Volg het spel!

De gemeente en politie hopen op een hoge opkomst. Het spel is te volgen op Twitter via @politieAAenHnze en de hashtag #BIDW.