Veel hinder Amsterdam - Utrecht na ongelukken A1 en A2


29 oktober 2015, 18:35

Het kost weggebruikers donderdagavond veel moeite om vanuit Amsterdam naar Utrecht te komen. Na een ongelukken op zowel de A1 (bij Diemen) als de A2 (bij Maarssen) zijn de belangrijkste routes vast gelopen. In beide gevallen zijn er drie rijstroken dicht.

Op de A1 bij Diemen gebeurde een aanrijding waar onder andere een motorrijder bij betrokken is. Op de A2 bij Maarssen botsten twee personenauto's op elkaar. Daar zou vooral sprake zijn van blikschade. Door de ongelukken staat het verkeer in lange files.

Op de A2 rijdt het langzaam over ruim 12 kilometer vanaf knooppunt Holendrecht. Door het ongeluk op de A1 is het vooral vastgelopen op de A10-Oost (beide richtingen). Ook daar staan files van meer dan 10 kilometer. In beide gevallen is de extra reistijd bijna drie kwartier.

Even wachten met vertrekken

Verkeer vanuit Amsterdam naar Utrecht kan de reis voorlopig beter uitstellen. Rijkswaterstaat hoopt de A2 bij Maarssen rond 18.45 uur vrij te geven. De restduur van het ongeluk op de A1 is nog niet bekend.

Ongelukken zodra het donker wordt

De ongelukken passen in de trend van de laatste dagen. Zodra het donker wordt gebeuren er veel ongelukken. Zoals ieder jaar moeten automobilisten wennen aan het donker zodra de wintertijd ingaat. Dat was de afgelopen dagen niet anders.