Resultaten Delhaize Groep derde kwartaal 2015

Financieel overzicht derde kwartaal 2015

>> Omzetgroei van 2,3% aan ongewijzigde wisselkoersen >> Vergelijkbare omzetgroei van 1,7% (hetzij 4,1% zonder de positieve impact van stakingen bij een concurrent vorig jaar) in de V.S., 1,7% in Belgie en 5,1% in Zuidoost-Europa >> Onderliggende bedrijfswinst voor de Groep van EUR218 miljoen, onderliggende bedrijfsmarge van 3,5% (4,2% in de V.S., 1,4% in Belgie, 4,5% in Zuidoost-Europa)

Hoogtepunten

>> 162 Food Lion-winkels geherlanceerd onder de "Easy, Fresh & Affordable"-strategie op 14 oktober 2015 in Raleigh, North Carolina

>> Reactie van de CEO

Frans Muller, Voorzitter van het Executief Comite en CEO van Delhaize Groep, verklaarde: "Ook in het derde kwartaal blijven we sterke resultaten behalen. Hoewel de omzetgroei bij Delhaize America voornamelijk gerealiseerd werd door Food Lion, boekte Hannaford eveneens een positieve volumegroei rekening houdend met de competitieve impact van vorige zomer. Bij Food Lion boekten we een grote vooruitgang met ons voornaamste strategische initiatief "Easy, Fresh & Affordable", door het verder op punt te stellen in Wilmington en Greenville, de herlancering van 162 winkels in Raleigh twee weken geleden en de eerste voorbereidingen van onze volgende markt in 2016."

"Het opnieuw realiseren van een positieve vergelijkbare omzetgroei in Belgie is slechts een eerste stap om onze activiteiten terug te focussen op een duurzame groei. In het derde kwartaal werden onze winkels geimpacteerd door aanzienlijke wijzigingen als gevolg van het vrijwillige vertrek van een groot aantal medewerkers. Wij zijn gestart met het invoeren van een nieuwe organisatiestructuur in de winkels, die tegen half november in 53 winkels geimplementeerd zal zijn. In Zuidoost-Europa plukten onze Griekse activiteiten de vruchten van een sterke zomer, presteerde Roemenie uitstekend en boekte Servie eveneens een goede vergelijkbare omzetgroei."

"Wij kijken uit naar het belangrijke vierde kwartaal van het jaar en zijn ervan overtuigd dat onze resultaten en vrije kasstroom in lijn met de verwachtingen zullen liggen. Tegelijkertijd blijven we vooruitgang boeken met de voorgenomen fusie met Ahold en we zijn op schema om de transactie halverwege 2016 af te ronden."

HUG#1962240 Delhaize Group

Delhaize GroupSquare Marie Curie 40, 1070 Brussels, Belgium

* T. +32 (0)2 412 29 48 * F. +32 (0)2 412 29 76