OV-ambassadeurs adviseren op Urk

Publicatiedatum: 14 oktober 2015

Wie vragen heeft over het reizen per openbaar vervoer, kan voor antwoorden terecht bij zogeheten `OV-ambassadeurs'. Op donderdag 29 oktober zijn ze in het gemeentehuis van Urk.

Op 29 oktober komen de adviseurs over het OV van twee tot half vijf naar de raadszaal van het gemeentehuis van Urk. Zij helpen mensen graag op weg in het openbaar vervoer en geven iemand een persoonlijk advies over het gebruik van de bus, trein of de OV- chipkaart. Iedereen heten ze welkom.

Onderwerpen

Tijdens deze bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod: o Reizen met de OV-chipkaart in bus en trein o De buslijnen in uw directe woonomgeving o De Regiotaxi, vervoer van deur-tot-deur voor iedereen en in het bijzonder voor mensen die slechter ter been zijn o Reizen met de trein en de werking van de kaartautomaat.

OV houdt mensen mobiel

Iedereen in Flevoland kan gebruik maken van het openbaar vervoer. Hierdoor blijven meer inwoners mobiel. Denk maar aan het bezoeken van familie of aan een afspraak met de huisarts, met het openbaar vervoer kan iedereen er komen. Reizen met het openbaar vervoer is ook een veilige manier van reizen. In sommige gevallen is reizen van deur tot deur zelfs mogelijk. Bijvoorbeeld met de Regiotaxi.

Senioren helpen senioren op weg

De OV-ambassadeurs zijn senioren die vrijwillig andere senioren op weg helpen in het openbaar vervoer en uitleggen hoe het openbaar vervoer werkt. Het inzetten van ambassadeurs is een gezamenlijk initiatief van OV Regio IJsselmond, de provincie Flevoland en de provincie Overijssel. Tijdens de bijeenkomst kunnen senioren zich aanmelden voor een groepsreis, onder begeleiding van een OV-ambassadeur. Ook is het mogelijk een persoonlijke afspraak met de OV-ambassadeur te maken voor een advies op maat.

Meer informatie

Wie meer contact wil met een OV-ambassadeur in de eigen regio of wie bij een informatiebijeenkomst aanwezig wil zijn, kan daarvoor contact zoeken met ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

De bijeenkomst vindt plaats aan de Singel 9 op Urk.