Funky gitaren en aanstormend talent in Podium Asteriks

Geachte redactie,

Op donderdag 29 oktober staan de funky gitaarbands Back to Cali en The Muncks op het programma van Podium Asteriks. Vrijdag 30 oktober is Asteriks onderdeel van de Popronde, in dat kader spelen de talentvolle bands The Brahms, Donnerwetter en Blue Crime in De Blokhuispoort. Tijdens de popronde is er gratis entree, voor Back to Cali zijn kaarten á vijf euro online te krijgen.

Notorious B.I.G rapte er al over: teruggaan naar de plek waar het altijd lekker weer is, het gras goed smaakt en de hele dag relaxt gehangen wordt op Venice Beach. Back to Cali deelt die inzichten: funky gitaartjes verweven in een net van strakke beats waarover de vocalen heen gieren. Het viertal van Back to Cali brengt de California sound naar Asteriks. Met hun opgewekte nummers raken ze de bezoeker precies in het danscentrum van het brein.

Support is er van The Muncks: Vette basslines en vieze gitaarcapriolen, samengesmolten door de retestrakke drumgrooves zoals Steve Jordan ze graag wil zien. Een funky band met rock- en jazzelementen, verwoord door een hartverwarmende jazz-stem. Door de jaren heen heeft de band flink aan de weg getimmerd. In 2014 werden eerste plaatsen behaald bij de Burger Band Clash in Deventer en Salland’s got Talent in Raalte, dit jaar won het viertal ook nog eens de Wraak van Salland.

Op 30 oktober doet het reizende festival De Popronde Leeuwarden aan met een prachtig programma. In Asteriks spelen deze avond The Brahms, Blue Crime en Donnerwetter. The Brahms is oa bekend als 3FM Serious Talent, een heerlijk melodieus gitaarbandje a la The Kooks. Donnerwetter zorgt voor gruizzige en bluesy alternatieve rock, niet gek met bandleden van Shaking Godspeed in de gelederen. Het Amsterdamse Blue Crime maakt mysterieuze psychedelische moonpop. Een sloot galm, fuzzy gitaartjes en spannende witte gewaden.

Een week later speelt Beans and Fatback in Asteriks, op vrijdag 6 november. Op 13 november is het de beurt aan BRNS (spreek uit: Brains), waarna op donderdag 19 november Left Lane Cruiser te zien is. Vrijdag 20 november verwarmt Zuco 103 met haar brazilectro de zaal in de Blokhuispoort, een week later staan Bewilder en Douglas Firs op het programma. De maand november wordt afgesloten door The Sleaze Express (28/11), met daarin The Deaf, zZz en Green Hornet.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl