Duurzaamheid en brandveiligheid delen de hoofdrol tijdens Fire Seminar

21 oktober 2015

Donderdag 29 oktober 2015 organiseert Kingspan de zesde editie van het Fire Seminar in Het Oude Magazijn te Amersfoort. Dit jaar vereist de actualiteit een thema dat twee belangrijke aspecten verbindt: duurzaamheid en brandveiligheid. Gaan deze hand in hand? Of veroorzaakt het ene aspect problemen op het gebied van het andere aspect?

Duurzaamheid

Klimatoloog en meteoroloog Reinier van den Berg zet de zaken al aan het begin van het programma op scherp met een inspirerende uiteenzetting. Daarna wordt het onderwerp duurzaamheid belicht door experts op het gebied van duurzaam bouwen. Er wordt een lezing gehouden door Gert-Jan van Beijnum, adviseur bij het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie), een organisatie die onderzoekt, adviseert en tevens milieuclassificaties afgeeft in de vorm van het bekende DUBOKEUR.

De Dutch Green Building Council verleent ook medewerking aan het programma. Tijdens de presentatie van projectmanager Guido Slokkers wordt het snijvlak tussen BREEAM-NL en brandveiligheid besproken. Dagvoorzitter en gespreksleider Lars So/rensen buigt zich, aan de hand van de presentaties, samen met het publiek over de centrale vraag van de dag: Duurzaamheid en brandveiligheid; vriend of vijand?

Brandveiligheid

Al in het ochtendprogramma wordt brandveiligheid door het programma verweven, niet alleen in de presentatie over BREEAM-NL. Directielid Pieter Snelder van Kingspan deelt aan het einde van de ochtend zijn expertise over duurzaam en brandveilig isoleren. Het middagprogramma wordt gevuld door Jurjen Burghgraef, specialist op het gebied van verzekeren en mede-eigenaar van Burghgraef Van Tiel & Partners en door een Charles Meijer, voorzitter van de vakgroep `Brandveilig Leven' bij Brandweer Nederland.

Ruben Burink, student Bouwkunde van het Saxion in Deventer, deed zeer recentelijk onderzoek naar de relatie tussen energie-efficient bouwen en brandveiligheid. Hij bespreekt zijn onderzoeksvragen en de uitkomst van het onderzoek tijdens het middagprogramma met het publiek.

Voor wie?

Door de actieve medewerking van sprekers vanuit verschillende branches is ook dit jaar weer een programma ontstaan dat interessant is voor alle betrokkenen in de bouw. Het programma biedt voor elk wat wils; aan de voorschrijvende bouw, uitvoerende bouw, vastgoedeigenaren en ontwikkelaars maar ook aan brandweer, verzekeraars, preventisten, brandexperts en veiligheidsdeskundigen is gedacht.

Datum, locatie en aanmelden

Het Fire Seminar vindt plaats op donderdag 29 oktober vanaf 9.30 uur tot circa 15.00 uur bij Het Oude Magazijn in Amersfoort, centraal gelegen achter het station. Deelname is kosteloos na registratie via www.fireseminar.nl. Op deze website vindt u ook alle details over het programma terug.