Asfaltwerkzaamheden bij knooppunten Heerenveen en Joure

Asfaltwerkzaamheden bij knooppunten Heerenveen en Joure

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 28 oktober 2015- Laatste update: 28 oktober 2015 13:52 uur

Rijkswaterstaat voert deze week asfaltwerkzaamheden uit bij knooppunt Heerenveen en knooppunt Joure. De werkzaamheden bestaan uit het stroever maken van het asfalt. Rijkswaterstaat neemt deze extra maatregelen om de verkeersveiligheid in de knooppunten te vergroten.

In verband met de werkzaamheden is bij knooppunt Heerenveen de verbindingsweg vanuit Leeuwarden richting Joure afgesloten op donderdag 29 oktober van 09.00 uur tot 16.00 uur. Bij knooppunt Joure is zaterdag 31 oktober de verbindingsweg vanuit Sneek richting Lemmer dicht van 08.00 uur tot 15.00 uur.

Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd. De asfaltwerkzaamheden zijn zeer weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Vervolgwerkzaamheden knooppunt Heerenveen

Eind november worden de resterende asfaltwerkzaamheden bij knooppunt Heerenveen uitgevoerd. Dan wordt het asfalt in de verbindingsweg Meppel richting Groningen stroever gemaakt en wordt het asfalt in de weefvakken op de A7 vervangen. Door het groot onderhoud dat momenteel plaatsvindt aan de A7 tussen Tijnje en Heerenveen kunnen deze werkzaamheden niet eerder worden uitgevoerd. Het wegdek in de verbindingsweg vanuit Groningen naar Leeuwarden is dinsdag 27 oktober al stroever gemaakt. Op deze manier is het wegdek in het knooppunt Heerenveen straks overal optimaal stroef.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Zo worden locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest beveiligd. Dit gebeurt bijvoorbeeld met de inzet van een botsabsorber die bij een eventuele aanrijding de klap opvangt. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en zichzelf, door de aanwijzingen op te volgen en de snelheidslimiet te respecteren.